Divendres, 22 d'octubre de 2021 - Edició 1184
La República

Primer dia de classes teòriques telemàtiques i pràctiques presencials a la UdL per la situació pandèmica

ACN Lleida.-La Universitat de Lleida (UdL) ha començat a aplicar el sistema de classes telemàtiques per matèries teòriques i el format presencial per a les que són pràctiques arran de […]

Avatar
Agències 15/10/2020

ACN Lleida.-La Universitat de Lleida (UdL) ha començat a aplicar el sistema de classes telemàtiques per matèries teòriques i el format presencial per a les que són pràctiques arran de la situació epidemiològica que viu el país pels contagis de covid-19. El vicerector d’Ordenació Acadèmica Francesc Giné ha explicat que aquesta és la “típica situació que tothom es pensa que pot venir però ningú la vol” i per això des del primer dia ja havien desenvolupat un “protocol de contingència” que preveia diferents escenaris com el que ara està tenint lloc i que es va acordar dimarts en el marc de Consell Interuniversitari de Catalunya. Giné ha explicat que als graus d’enginyeries i a les carreres de l’àmbit de la Salut és on es concentren les pràctiques.

La UdL, com la resta d’universitats catalanes, ha implantat aquest dijous els acords que va prendre el dimarts passat el Consell Interuniversitari per frenar la propagació del virus. D’aquesta manera, totes les activitats docents teòriques es fan online i s’han mantingut les assignatures pràctiques.El vicerector Francesc Giné ha explicat que la incidència d’aquesta mecànica afecta de “manera desigual” en funció del “grau d’experimentalitat” de les carreres. Per això, ha puntualitzat que “està clar” que no és el mateix la càrrega pràctica d’un grau d’Enginyeria que el d’un d’Humanitats. Segons Giné, on sí que hi ha hagut una incidència important ha estat a Dret i Economia, ja que es va fer un “esforç important” perquè els estudiants de primer curs tinguessin el màxim de presencialitat, portant fins i tot grups a altres espais de fora de la universitat com la Llotja o el Parc Científic. Ara ha calgut suspendre algun d’aquests grups però en canvi, als graus d’enginyeries com Informàtica, la incidència ha sigut menor perquè ja des de l’inici de curs es van plantejar les assignatures teòriques online i les pràctiques presencials. Giné també ha remarcat que la universitat és un “lloc molt segur” i que s’està treballant amb protocols de seguretat que preveuen principalment garantir la distància de seguretat, la neteja d’espais i material, i la ventilació. A més a més, a la UdL hi ha un sistema que fa servir mètodes QR per millorar la traçabilitat en cas que hi hagi algun positiu en una classe. Finalment, Giné ha dit que la UdL desitja que aquest protocol que s’ha posat en marxa no s’allargui més enllà dels 15 dies que ara ha fixat el Govern però ha assegurat que en cas que s’hagi de fer una prorroga, “estem preparats”.