Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

Premià de Mar exigeix el títol de propietat o el contracte de lloguer per accedir al padró

ACN Premià de Mar.-El govern municipal de JxCat i el PSC a Premià de Mar (Maresme) han tirat endavant una moció per endurir les normes per poder-se empadronar al municipi. […]

Avatar
Agències 29/09/2020

ACN Premià de Mar.-El govern municipal de JxCat i el PSC a Premià de Mar (Maresme) han tirat endavant una moció per endurir les normes per poder-se empadronar al municipi. L’Ajuntament demanarà ara el títol de propietat del domicili o el contracte de lloguer. L’exigència vol esdevenir una “eina per fer front a les situacions d’ocupació il·legal d’habitatges”. La mesura és una iniciativa de la Coordinadora d’Associacions de Veïns de Premià de Mar que el govern municipal ha fet seva. La mesura, no exempta de polèmica, ha rebut ja algunes crítiques. Amnistia Internacional recorda al consistori que el padró és “la porta d’accés a drets econòmics, socials i culturals, com el dret a la salut o a l’habitatge” i lamenta que l’administració hi posi obstacles.

Segons el consistori, però, el fet que fins ara no es demanés aquesta documentació per fer la inscripció al padró generava un “efecte crida per a possibles okupes”. Pel que fa a les crítiques, el consistori respon que la nova norma “ja regula l’obligació d’empadronament en situacions de vulnerabilitat”.