Dijous, 2 de febrer de 2023 - Edició 1652
La República

Podem demana un xec de fins a 500 euros per alleugerir el cistell de la compra i un impost als supermercats

ACN Madrid – El coportaveu de Podem Pablo Fernández ha defensat crear un xec d’entre 250 i 500 euros que té l’objectiu “d’ajudar a afluixar el pes del cistell de […]

Agències 12/12/2022

ACN Madrid – El coportaveu de Podem Pablo Fernández ha defensat crear un xec d’entre 250 i 500 euros que té l’objectiu “d’ajudar a afluixar el pes del cistell de la compra sobre les famílies”. Es tractaria d’un xec “que s’ajusti en funció de les circumstàncies i de la renda” de cada llar i arribaria a “més de vuit milions” de llars. Ho ha explicat Fernández aquest dilluns en roda de premsa. El coportaveu de la formació lila també ha proposat crear un impost extraordinari a les grans distribuïdores i comercialitzadores d’aliments. Seria un gravamen del 33% sobre els seus beneficis extraordinaris que vol generar un “efecte dissuasiu perquè les mateixes no incrementin el preu dels seus productes” a conseqüència de la implantació del xec.

El xec seria “general” i es podria “utilitzar per a qualsevol cosa”, però té l’objectiu de pal·liar la inflació del cistell de la compra, segons ha remarcat Fernández, que també ha demanat la congelació dels lloguers o de l’augment de les hipoteques de tipus variable.