Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023
Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023

Podem avança que concorrerà al 23-J amb Sumar però assegura que l’acord no està tancat pel veto “injust” a Montero

|

- Publicitat -

ACN Madrid – La secretària general de Podem, Ione Belarra, ha comparegut aquest divendres per garantir que la seva formació concorrerà a les eleccions amb Sumar, però ha advertit que l’acord “encara no està tancat” pel veto “injust” de la plataforma de Yolanda Díaz a la presència de la ministra d’Igualtat, Irene Montero, a les llistes. “Concorrerem a les eleccions generals amb Sumar, aquesta decisió està adoptada”, ha dit Belarra, però “se’ns ha demanat un cop més sacrificar el nostre principal actiu polític” i “ens sembla una injustícia i un error polític”.

En un discurs breu sense preguntes, Belarra s’ha mostrat confiada que les dues formacions assoliran l’acord al llarg de les pròximes hores per no haver d’esgotar el termini –que expira a les 23:59 ha d’aquest divendres- per registrar la coalició.

Publicitat

Belarra ha agraït a les més de 50.000 persones que han participat en la consulta i ha destacat que Podem és de les poques formacions que poden mobilitzar tanta gent en poques hores.

També ha afirmat que “escolta amb atenció” els que han votat en contra. “Potser alguns temeu que l’acord final pot ser no just per Podem i una part de mi també se sent això”, ha sentenciat.

En aquest mac, ha admès que el d’avui és un moment “difícil” per a Podem, i ha afirmat que és conscient que el mandat del Consell Ciutadà Estatal és un acord d’unitat amb Sumar.

“Ho dic clarament: Concorrerem a les eleccions generals amb Sumar, aquesta decisió està adoptada”, ha sentenciat.

Amb tot, ha recordat que l’acord encara no està tancat, perquè “des de l’equip de Yolanda Díaz se’ns ha traslladat que la presència de Montero és un obstacle insalvable per assolir un acord”.

Aquest fet, segons Belarra, “entristeix profundament” Podem, perquè Yolanda Díaz planteja que l’acord es construeixi “sobre l’exclusió a una companya que ha portat les conquestes feministes més enllà del que s’havia fet mai”.

“Se’ns ha demanat un cop més sacrificar el nostre principal actiu polític”, ha lamentat.

També ha apuntat que Montero “s’ha posat a disposició de Podem per assegurar la unitat”, però “la meva resposta com a secretària general ha estat que ens sembla una injustícia i un error polític”.

A més, segons Belarra, amb l’última oferta que fa l’equip de Sumar, Podem “es podria quedar sense representació a Congrés”, i “no ens sembla just”.

Per aquest motiu, la direcció de Podem ha traslladat a Yolanda Díaz “que el compromís de Podem amb la unitat és ferm i la signatura està garantida”, però “cal un acord just”.

“Esperem no arribar a l’últim minut per inscriure la coalició”, ha dit, i l’acord es pot signar en molt poca estona “si hi ha voluntat per part de Yolanda Díaz”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió