Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

PIMEC titlla “d’injust” l’acord de pensions per “reduir drets” arran d’un “forat” a la Seguretat Social de 675.000 MEUR

ACN Barcelona.-PIMEC ha titllat l’acord de pensions de “profundament injust” per “carregar” sobre les espatlles dels treballadors i les petites i mitjanes empreses la situació financera del sistema de la […]

Avatar
Agències 02/07/2021

ACN Barcelona.-PIMEC ha titllat l’acord de pensions de “profundament injust” per “carregar” sobre les espatlles dels treballadors i les petites i mitjanes empreses la situació financera del sistema de la Seguretat Social. La patronal ha assegurat que el pacte “redueix drets” per cobrir un “forat” de 675.000 milions d’euros al sistema de la Seguretat Social provocat per una “falta de responsabilitat política” dels diferents governs estatals. La patronal també ha afirmat que l’acord de pensions constata “l’anomalia” del diàleg social a l’Estat, ja que es veu “clarament” l’absència de les petites i mitjanes empreses en el contingut dels acords.

“És una profunda anomalia en el concepte de democràcia econòmica”, ha lamentat el secretari general de la patronal, Josep Ginesta.En referència al contingut, la confederació ha criticat l’acord per “carregar” un dèficit de 675.000 milions d’euros del sistema de la Seguretat Social sobre les espatlles dels treballadors i les pimes. La patronal ha atribuït 400.000 milions d’euros de dèficit a la no realització de la separació de fons entre l’any en què es va signar l’acord polític, 1995, i el període quan es va començar a practicar, 2013. PIMEC ha assegurat que és “molt bo” que l’Estat decideixi ser “just” i redistribuir la riquesa, però ha advertit que “no pot ser” que les decisions de política assistencial i social vagin contra els que contribueixen, paguen i cotitzen en el sistema. A aquests 400.000 milions de dèficit, la patronal ha sumat 72.000 milions més atribuïbles a la “falta de presa de decisions polítiques” per part dels responsables de les administracions i 105.000 milions més derivat de “decisions impròpies” del sistema de Seguretat Social preses entre 1990 i 2013. “Un acord de pensions que vagi a reduir drets, a intentar allargar la vida laboral de persones o a treure legítims drets de jubilació de persones treballadores de petites i mitjanes empreses quan el dèficit ve d’altres vies ens sembla que és ser profundament injust”, ha criticat Ginesta.El secretari general de la patronal també s’ha referit als processos de reestructuració de les grans companyies i ha assegurat que aquestes persones van “directament al passiu” del sistema de la Seguretat Social. Davant aquesta situació, la confederació ha reclamat “carregar” aquestes persones “a l’actiu” de les grans organitzacions, “no a les pimes o als baby boomers”. Tot i les crítiques a l’acord, PIMEC també ha celebrat la recuperació del poder adquisitiu dels pensionistes i la bonificació d’incapacitats temporals a partir de determinada edat com mesures positives. En qualsevol cas, també ha reclamat més incentius en matèria de cotització per generar més llocs de treball i així tenir un sistema de pensions sostenible.