Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

PIMEC reclama desgravar la despesa en EPI destinats a combatre el coronavirus

ACN Barcelona.-PIMEC ha reclamat a les administracions públiques la desgravació fiscal sobre la despesa en Equips de Protecció Individuals (EPI) destinats a evitar el contagi del coronavirus. A través d’un […]

Avatar
Agències 16/04/2020

ACN Barcelona.-PIMEC ha reclamat a les administracions públiques la desgravació fiscal sobre la despesa en Equips de Protecció Individuals (EPI) destinats a evitar el contagi del coronavirus. A través d’un comunicat emès aquest dijous, la patronal considera que ara “cal ajudar fiscalment als empresaris” a assumir uns costos “extraordinaris i inesperats però alhora imprescindibles per a la represa econòmica”. A banda, l’organització empresarial insisteix en la necessitat d’implantar de manera immediata una desgravació especial a l’impost de societats i a l’impost de la renda de les persones físiques (IRPF) per a empreses i autònoms que adquireixin EPI.

En el mateix comunicat, PIMEC destaca que a Itàlia ja existeix una desgravació especial del 50% de la despesa en EPI, amb un màxim de 30.000 euros per empresa. En aquest sentit, la patronal recorda que Espanya podrà accedir als recursos del Mecanisme Europeu d’Estabilitat (MEDE) -dotat amb 240.000 MEUR- per aplicar les mesures que sol·liciten els organismes empresarials.