Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Pimec considera “un acte de justícia” l’ampliació dels ajuts directes a les empreses

ACN Barcelona.-La patronal de la Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (Pimec) ha considerat “un acte de justícia” amb el teixit productiu català l’ampliació dels ajuts directes a les empreses […]

Avatar
Agències 16/07/2021

ACN Barcelona.-La patronal de la Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (Pimec) ha considerat “un acte de justícia” amb el teixit productiu català l’ampliació dels ajuts directes a les empreses anunciat aquest divendres per la Generalitat al Consell de Diàleg Social de Catalunya. La patronal reclamava des de feia dies que es complís l’acord del 16 de juny per ajudar les firmes que no havien quedat incloses en iniciatives anteriors de lluita contra la crisi econòmica de la covid, però que també n’han resultat afectades. El president de Pimec, Antoni Cañete, ha considerat que “ser sensible a les demandes de l’empresariat i assolir acords de concertació social ens ajuda a progressar com a societat per afrontar els reptes amb majors fortaleses democràtiques”.

Cañete també ha reclamat “no deixar ningú enrere” i ha considerat que “l’esforç” per tramitar “amb urgència” aquests ajuts serà un “revulsiu” per al teixit productiu català “a les portes d’una nova onada” de la pandèmia.La mesura, que obrirà tràmit dimecres vinent amb una dotació de 463 milions d’euros, es considerava “imprescindible” perquè amplia l’abast d’empreses que s’hi poden acollir. Amb tot Pimec considera que la regulació legal “segueix tenint rigideses”, i ateses les noves restriccions en el marc de la nova onada, opina que caldrà articular nous ajuts.