Dijous, 3 de desembre de 2020 - Edició 861
La República

Pimec considera que aprovar la Llei de cambres per lectura única “no és la forma més adequada”

ACN Barcelona.-El secretari general de Pimec, Antoni Cañete, ha carregat aquest divendres contra la demanda de les cambres perquè la Llei de cambres s’aprovi per lectura única i assegurat que […]

Avatar
Agències 20/11/2020

ACN Barcelona.-El secretari general de Pimec, Antoni Cañete, ha carregat aquest divendres contra la demanda de les cambres perquè la Llei de cambres s’aprovi per lectura única i assegurat que “no és la forma més adequada perquè no existeix cap urgència que ho justifiqui”. Cañete, que ha fet aquestes declaracions en la roda de premsa per presentar les conclusions del II Congrés Dona i Empresa, ha lamentat la manca de “transoarpencia” i considera que la llei hauria de comptar d’una major participació, exposició pública i avaluació per part del Govern i del Consell Econòmic i Social, a més d’un debat parlamentari. Amb tot, ha reclamat diàleg i no ha tancat la porta a recórrer el text als tribunals en última instància si s’aprova en els termes actuals.

Cañete ha argumentat que l’Estatut i la Constitució estableix que les organitzacions empresarials i sindicals “han de participar en les polítiques públiques que els afectin” i diferencien les funcions de patronals i sindicats –d’àmbit privat- de les entitats de dret públic, com les cambres. “La cambra no podria estar en el diàleg social perquè estarien trencant una regla bàsica de la democràcia”, ha continuat Cañete, que ha recalcat que unes tenen funció de consulta i altres de participació.El secretari general de Pimec ha recordat que ja van fer arribar al vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, la seva negativa acceptar que les cambres disposin de representació. D’aprovar-se aquesta llei en els termes, Cañete ha afirmat que no els quedaria una altra opció que presentar les “oportunes denúncies”, tot i que ha demanat diàleg abans de recórrer a un “conflicte jurídic i d’invasió de competències”.Minuts abans d’aquestes declaracions, els presidents de les 13 Cambres catalanes han reclamat al Parlament que aprovi la proposició de llei que les regula en lectura única abans que s’acabi la legislatura en un acte unitari a la Llotja de Mar. “Les cambres tenim molt a fer per ajudar a superar la crisi. Si no aproveu aquesta llei, aturareu les cambres. Insistim una vegada més: partits polítics, no atureu les cambres”, ha clamat el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell. Les entitats han carregat contra les patronals a qui acusen de tenir por de perdre força en la representativitat empresarial i de donar arguments que no són reals per posicionar-se contra la llei de cambres. “Hi ha patronals que fa 25 anys que no escullen un president”, ha etzibat Canadell.

Relacionats