Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Palafrugell recupera la Cantada d’Havaneres amb un aforament del 50% i sense pantalles a les platges per la pandèmia

ACN Calella de Palafrugell .-Calella de Palafrugell (Baix Empordà) recupera la tradicional Cantada d’Havaneres després que l’any passat la covid-19 obligués a suspendre-la. Se celebrarà el dissabte 3 de juliol […]

Avatar
Agències 26/05/2021

ACN Calella de Palafrugell .-Calella de Palafrugell (Baix Empordà) recupera la tradicional Cantada d’Havaneres després que l’any passat la covid-19 obligués a suspendre-la. Se celebrarà el dissabte 3 de juliol i hi actuaran els grups Port-Bo acompanyat de la Cobla Els Montgrins, Els Cremats, Peix Fregit i Ultramar. L’epicentre de la cantada serà, com sempre, la platja del Port Bo. Però la pandèmia també obligarà a què aquesta 54a edició no sigui com les anteriors. Les entrades es posaran a la venda, de moment, amb un aforament del 50%, no hi haurà pantalles gegants a les platges –on se sol ajuntar la gent per fer-hi cremats- i tampoc se celebrarà el mercat d’artesans. L’organització, de moment, tampoc assegura que es facin els concerts d’a prop.

La Cantada d’Havaneres dona el tret oficiós a la temporada d’estiu. L’any passat, però, la covid-19 va obligar a suspendre-la, per la impossibilitat de controlar l’aforament al nucli de Calella i garantir que es complissin les distàncies de seguretat. Ara, aquella 54a edició es farà el dissabte 3 de juliol. La platja del Port Bo es convertirà, com sempre, en un auditori. Però en comptes dels 1.500 espectadors que s’hi podien asseure, ara aquest aforament es veurà reduït a la meitat. Des del consistori han explicat que, d’entrada, hi haurà un aforament del 50% però que més endavant estudiaran si s’amplia. Això sí, les cançons marineres i de taverna hi tornaran a sonar a partir de les deu de la nit. El grup degà de la Cantada, Port Bo, pujarà a l’escenari acompanyat de la Cobla Els Montgrins. També hi actuaran Els Cremats, Peix Fregit i Ultramar. L’organització ja alerta, però, que arran de la situació epidemiològica no s’instal·laran pantalles gegants a les platges (des d’on milers de persones seguien la cantada) ni tampoc se celebrarà el mercat d’artesans. A més, de moment, no se sap si es podran fer els concerts d’a prop, que omplen les tavernes de Calella després de la cantada. “Estan pendents de confirmar”, indica l’organització.