Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Oscar Pierre (Glovo): “Encara som una empresa que perd moltíssims diners”

ACN Barcelona.-El cofundador i conseller delegat de Glovo, Oscar Pierre, ha assegurat que l’empresa de missatgeria instantània i entrega de menjar a domicili “encara perd moltíssims diners”. En un debat […]

Avatar
Agències 25/02/2020

ACN Barcelona.-El cofundador i conseller delegat de Glovo, Oscar Pierre, ha assegurat que l’empresa de missatgeria instantània i entrega de menjar a domicili “encara perd moltíssims diners”. En un debat sobre els unicorns de la capital catalana –empreses valorades en més de 1.000 milions de dòlars- en el Tech Spirit Barcelona, Pierre ha reconegut que la història de Glovo ha estat “difícil” perquè està basada en un model econòmic que “ningú creia”. Després de tancar l’última ronda de finançament al desembre, la ‘startup’ catalana té 1.700 treballadors, està present en 28 països i ha superat els 1.000 milions d’euros en transaccions. Tot i això, “encara estem en números molt vermells i en fase d’inversió”, ha manifestat Pierre.

El debat ha girat al voltant de les conseqüències per a les empreses de ser unicorns. El cofundador de Glovo ha tret ferro a l’assumpte i ha assegurat que, tot i haver rebut aquesta qualificació després de l’última ronda de finançament, la companyia “encara perd moltíssims diners”. A més, ha recordat la negativa de 117 inversors de tot Europa de finançar Glovo i ha assegurat que només un “va comprar la idea”. “És perillós celebrar aquestes coses”, ha manifestat. En canvi, l’empresa va celebrar el primer resultat abans d’impostos (Ebitda) positiu a l’Estat, després de quatre anys en el mercat. En aquest mateix sentit s’ha pronunciat el cofundador d’eDreams, Mauricio Prieto, que ha titllat els unicorns de “figures arbitràries”. Segons l’empresari, aquesta qualificació fa referència a la valoració d’un o dos inversors d’una companyia privada. A més, “serveix igual per definir una empresa que pot estar guanyant 300 milions d’euros en Ebitda com una que perd 1.000 milions d’euros en Ebitda”, ha manifestat. En referència a Barcelona, Prieto s’ha mostrat “optimista” i ha destacat la qualitat de vida, el potencial per atraure talent o el nivell de les universitats. A més, s’ha referit a les escoles de negoci “de primer rang a escala mundial” i a l’ecosistema d’inversors i grans empreses que aposten per la innovació. Tot i això, també ha advertit dels riscos i ha demanat treballar per tal que “no baixi el suflé”. “Hem d’assegurar-nos de tractar bé les empreses i els emprenedors perquè el que s’ha creat també és molt fàcil de destruir”, ha alertat. El Tech Spirit, impulsat pel Barcelona Tech City, comptarà amb la participació d’uns 5.000 assistents fins al pròxim dijous, amb la participació d’una seixantena de ponents i un centenar d’inversors de capital risc.