Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Organitzacions socials i veïnals de Barcelona reclamen un pacte per transformar de veritat la ciutat

ACN Barcelona.-La Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), el Consell d’Associacions de Barcelona (CAB), la Lafede.cat i 20 entitats i federacions barcelonines més han presentat en roda de premsa […]

Avatar
Agències 02/07/2020

ACN Barcelona.-La Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), el Consell d’Associacions de Barcelona (CAB), la Lafede.cat i 20 entitats i federacions barcelonines més han presentat en roda de premsa les seves propostes concretes de cara al Pacte per Barcelona davant els “senyals d’immobilisme” que detecten en el món econòmic en les diferents taules de treball convocades per l’Ajuntament. Les entitats posen sobre la taula una agenda social i mediambiental que consideren ineludible per afrontar la situació de crisi. Aposten per diversificar l’economia perquè no creixi el turisme i per incrementar els recursos en matèria social, sanitària i educativa.

Així, entre altres mesures, aposten per incrementar la taxa turística i per frenar inversions com les ampliacions del port i de l’aeroport. També defensen mesures de xoc per recuperar el transport públic, la unió dels tramvies per la Diagonal i la reducció del cotxe privat.Al seu parer, cal impedir la construcció de més allotjaments turístics a la ciutat, independentment de la zona, així com comprar els pisos buits dels bancs per destinar-los a lloguer social. En matèria social, reclamen més recursos per a la gent gran, per a les persones que queden fora de l’Ingrés Mínim Vital, per als serveis socials en general i per a l’atenció primària. Pel que fa a les residències, aposten per integrar-les efectivament en la xarxa sanitària primària, eliminant la gestió privada de les que són públiques i construint-ne de noves. En l’àmbit educatiu, demanen més recursos per a beques menjador i també per a colònies i casals d’estiu.