Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Onze detinguts i un càrrec de la Diputació d’Almeria investigat per adjudicacions irregulars de material sanitari

ACN Barcelona.-La Guàrdia Civil ha detingut onze persones a Barcelona, Girona, Múrcia, Almeria i Palma de Mallorca en el marc d’una investigació per adjudicacions irregulars de material sanitari. La investigació […]

Avatar
Agències 15/06/2021

ACN Barcelona.-La Guàrdia Civil ha detingut onze persones a Barcelona, Girona, Múrcia, Almeria i Palma de Mallorca en el marc d’una investigació per adjudicacions irregulars de material sanitari. La investigació va començar a inicis del 2020, quan es va tenir coneixement d’una organització criminal dedicada al tràfic de drogues. Un empresari que residia a Barcelona estava vinculat a aquesta organització i seria el beneficiari de les adjudicacions investigades. Les investigacions es van centrar principalment en l’adjudicació, en plena crisi de la covid, d’un contracte de subministrament de material sanitari per part de la Diputació d’Almeria a una de les empreses de l’empresari, adjudicació a canvi de la que s’haurien pagat comissions a un càrrec públic.

El cos policial està bloquejant i intervenint diferents productes bancaris i bens mobles i immobles i té previst continuar fent actuacions per trobar proves i esclarir els fet. Així, estan previstos aquesta setmana una vintena de registres domiciliaris i de seus socials, així com diversos requeriments d’informació a societats relacionades amb la investigació. Aquesta la coordina el jutjat d’instrucció 8 de Barcelona.