Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

Òmnium afirma que la “indignació” als carrers “té a veure amb la reivindicació dels drets civils i polítics”

ACN Barcelona.-Òmnium Cultural considera que la nova espurna d’indignació ciutadana” sorgida arran de l’empresonament del raper Pablo Hasel “té a veure amb la reivindicació irrenunciable dels drets civils i polítics”. […]

Agències 22/02/2021

ACN Barcelona.-Òmnium Cultural considera que la nova espurna d’indignació ciutadana” sorgida arran de l’empresonament del raper Pablo Hasel “té a veure amb la reivindicació irrenunciable dels drets civils i polítics”. Ho ha afirmat Xavier Antich, membre de la junta de l’entitat, en la concentració de suport a Marcel Vivet, acusat pels aldarulls que hi va haver a la ciutat el setembre de 2018 en una manifestació ‘holi’ contra el sindicat policial Jusapol. Antich ha demanat al Govern i també als mitjans de comunicació que “no es quedin amb el relat superficial” dels aldarulls.

Antich ha dit que el cas de Marcel Vivet “és un exemple més de la repressió que no s’atura” i ha criticat que l’Estat “no dubta en posar totes les eines al seu abast per seguir vulnerant els drets amb la triple estratègia judicial, política i policial”. El membre de la junta d’Òmnium ha exigit “l’amnistia” com “l’única solució global per començar a resoldre el conflicte polític”.