Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Obren els dos primers quioscos de premsa gestionats per persones amb discapacitat a Barcelona

ACN Barcelona .-La cooperativa Diverscoop, integrada per onze persones amb diversitat funcional, ha reobert aquest dilluns dos quioscos en desús de la ciutat de Barcelona, als districtes de Sant Andreu […]

Avatar
Agències 27/01/2020

ACN Barcelona .-La cooperativa Diverscoop, integrada per onze persones amb diversitat funcional, ha reobert aquest dilluns dos quioscos en desús de la ciutat de Barcelona, als districtes de Sant Andreu i Sants-Montjuïc. L’obertura dels establiments està integrada en un projecte impulsat per l’Ajuntament d’integració social de les persones amb diversitat funcional i té per objectiu reobrir set quioscos més abans que acabi l’any 2020 amb una vessant “més social, sostenible, solidària” segons la regidora de diversitat funcional Marga Marí-Klose. Els treballadors seran persones amb discapacitat i, a banda del negoci de venda de premsa, llaminadures i productes sostenibles i solidaris, tenen el focus posat en la lluita contra la soledat.

La previsió és que la cooperativa Diverscoop gestioni un total de set quioscos abans que acabi el 2020 a la ciutat de Barcelona. A banda dels dos primers quioscos, durant els mesos vinents està prevista l’obertura de dos establiments més al passeig Colom 2 (Ciutat Vella) i a l’avinguda Meridiana 330 (Sant Andreu). Abans que acabi l’any 2020 se’n posaran en marxa tres més.La iniciativa ha estat possible després d’un any de feina durant el qual les 11 persones cooperativistes que integren Diverscoop han rebut formació específica i ”assessorament i acompanyament” per part de l’Institut Municipal amb discapacitat (IMPD). La cooperativa es va constituir el passat 30 de desembre i durant les últimes setmanes els cooperativistes, amb l’ajuda de l’Institut Municipal de persones amb discapacitat, han acabat de detallar el seu pla de negoci inicial. La intenció d’aquest projecte pilot va més enllà de reobrir quioscos tancats. Aspira a convertir-se en un model de negoci gestionat per persones amb discapacitat que ”respongui a les necessitats emergents de cada barri i esdevingui i un punt de referència pel veïnat, a banda de prioritzar la venda de premsa a domicili, de productes ecològics, artesanals i de proximitat fets per entitats de persones amb discapacitats” ha dit la regidora d’Infància, Joventut, Persones Grans i Diversitat Funcional, Marga Marí-Klose. El producte no serà “homogeni” a tots els quioscos sinó que, tal com ha afegit Marí-Klose, es vendran ”productes adequats a les necessitats de cada context”.D’aquesta manera, durant les setmanes vinents s’acabaran d’establir acords per oferir serveis de promoció i venda de productes vinculats al barri, així com serveis de recollida de productes. A més a més, el projecte té la intenció de lluitar contra la soledat. Per fer-ho, els quiosquers intentaran ”fer la funció de “psicòlegs” de totes aquelles persones que vinguin al quiosc i se sentin soles” ha dit un membre de la cooperativa Diverscoop, Josep Giménez. A més, entregaran la premsa a domicili a totes les persones beneficiàries del projecte municipal Vincles.Per a la posada en marxa, la cooperativa ha comptat amb la col·laboració d’algunes entitats de la xarxa per a la inclusió laboral (XIB) com són ACAPPS, Fundació ECOM, Fundació Joia i l’Associació Centre Higiene Mental de les corts, a banda de Barcelona Energia, Barcelona Activa i l’equip tècnic de la Direcció de Patrimoni.