Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Neix la patronal estatal Conpymes amb l’objectiu de dotar de “veu pròpia” a petites i mitjanes empreses i autònoms

ACN Madrid.-Una nova patronal d’àmbit estatal, Conpymes, ha nascut amb l’objectiu de dotar de “veu pròpia” a les petites i mitjanes empreses i autònoms. L’organització, de la qual forma part […]

Avatar
Agències 21/05/2021

ACN Madrid.-Una nova patronal d’àmbit estatal, Conpymes, ha nascut amb l’objectiu de dotar de “veu pròpia” a les petites i mitjanes empreses i autònoms. L’organització, de la qual forma part Pimec, vol ocupar un lloc en les taules de negociació entre els agents socials i el govern espanyol. El vicepresident primer de Conpymes i president de Pimec, Antoni Cañete, ha afirmat en la roda de premsa de presentació de l’organització aquest divendres a Madrid que és una “anomalia” que les pimes i autonòms no tinguin una veu diferenciada en els espais de negociació de la de les grans empreses. Segons Cañete, Conpymes pretén situar-les en el “pont de comandament” i “no neix en contra de ningú”.

En el diàleg social estatal la representació de les petites i mitjanes empreses l’exerceix la Cepyme, patronal associada a la CEOE, patronal de les grans empreses. Cañete ha dit que Conpymes “ve a ocupar un espai democràtic de representació” després de molts anys de “desistiment de la nostra representativitat”.Segons Cañete, la representativitat de les pimes s’ha utilitzat “per a altra mena d’interessos i, en alguns casos, en contra nostre”. “És molt important poder traslladar als nostres governs que ha de legislar i pensar en petit per poder fer que aquest país sigui gran”, ha dit.”Quan tens a El Corte Inglés i la botiga del costat en la mateixa organització, les propostes que es fan no són les de la botiga que tenim al costat”, ha argumentat el president de Pimec. “Ningú s’ha de posar nerviós”, ha remarcat, i ha insistit que tenen la “capacitat i representació” per poder estar en els espais de negociació.Conpymes la formen més de 30 organitzacions de diferents sectors i territoris.