Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Naturgy ven per 57 MEUR el seu negoci a Kenia a la societat africana AP Moller Capital

ACN Barcelona.-Naturgy ha anunciat la venda d’Iberafrica, la companyia que desenvolupava les seves activitats de generació elèctrica a Kenia, a la societat africana AP Moller Capital per 57 MEUR (uns […]

Avatar
Agències 06/04/2020

ACN Barcelona.-Naturgy ha anunciat la venda d’Iberafrica, la companyia que desenvolupava les seves activitats de generació elèctrica a Kenia, a la societat africana AP Moller Capital per 57 MEUR (uns 62 milions de dòlars). La transacció suposa la desinversió del 100% de la seva participació a la societat, així com el seu deute. Segons la companyia que presideix Francisco Reynés, la venda no aportarà “plusvàlues significatives”. Amb seu a Nairobi, Iberafrica posseeix i opera una planta de generació de dièsel de 52,5 MW i era propietat fins ara al 100% de Global Power Generation (GPG), filial de Naturgy (75%) i KIA (25%). Fins l’any 2019 operava una altra planta de generació, també amb dièsel, de 51,1 MW que actualment està en fase de desmantellament.

“Naturgy manté ferma la seva política d’equilibrar el seu mix energètic cap a tecnologies netes de menor impacte mediambiental, tal i com recollim en el nostre pla estratègic 2018-2022”, ha recordat el mateix Reynés. “Aquesta desinversió ens permet avançar en aquesta línia, centrar-nos en els països principals per generar sinergies i complir amb una creació de valor estable per als nostres accionistes”, ha apuntat el president de Naturgy.