Dimarts, 9 d'agost de 2022 - Edició 1475
La República

Movistar amplia i reforça el 5G a 50 poblacions costaneres i 42 punts turístics de l’interior de Catalunya

ACN Barcelona – Movistar ha anunciat que ha ampliat i reforçat la cobertura 5G a 50 poblacions costaneres de Catalunya i 42 punts turístics de l’interior, coincidint amb la gran […]

Agències 05/07/2022

ACN Barcelona – Movistar ha anunciat que ha ampliat i reforçat la cobertura 5G a 50 poblacions costaneres de Catalunya i 42 punts turístics de l’interior, coincidint amb la gran afluència de visitants prevista en dates estiuenques. Algunes de les poblacions de costa on s’ha vist enfortit el 5G són Pals i Begur (al Baix Empordà), Santa Susanna (Maresme), l’Ametlla de Mar (Baix Ebre), Sitges (Garraf), Cambrils (Baix Camp), Salou (Tarragonès), Roses (Alt Empordà) i Lloret de Mar (Selva). Pel que fa a l’interior, destaquen petites poblacions, de menys de 1.000 habitants, com Queralbs (Ripollès), Esterri d’Àneu (Pallars Sobirà) i Guardiola de Berguedà, a banda d’altres ciutats de més entitat com Tortosa, Figueres o Vielha e Mijaran.

L’augment de la cobertura estiuenca inclou també l’encesa de més de 500 instal·lacions de 700MHz a tot Espanya, després de rebre tots els operadors l’autorització per part del Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital per a activar els equips radio (nodes). L’objectiu de Movistar és acabar l’any amb 1.400 municipis amb 700 MHz i arribar als 2.400 el 2023. L’operadora de telefonia assegura que la seva cobertura 5G ja arriba al 82% de la població amb la instal·lació de nodes que cobreixen més de 38 milions d’habitants i 1.431 municipis de l’estat espanyol.