Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Mor als 86 anys l’activista social i veïnal de Manresa Agustí Perramon Prunés

ACN Manresa.-L’activista social i cultural, i històric dirigent veïnal de Manresa Agustí Perramon i Prunés ha mort aquest dissabte a l’edat de 86 anys. L’Ajuntament de la capital del Bages […]

Avatar
Agències 15/08/2020

ACN Manresa.-L’activista social i cultural, i històric dirigent veïnal de Manresa Agustí Perramon i Prunés ha mort aquest dissabte a l’edat de 86 anys. L’Ajuntament de la capital del Bages ha manifestat el seu condol per la pèrdua de Perramon a través d’un comunicat, on explica que va fundar i presidir durant 20 anys l’Associació de Veïns i Veïnes de les Escodines i va ser membre de la Federació d’AVV de Manresa. El 2007 va rebre la Medalla de la Ciutat i el 2018 va ser distingit amb el Premi del Consell Municipal de la Gent Gran. També ha estat membre del Consell d’Administració de Forum durant prop de 25 anys. El funeral tindrà lloc aquest diumenge a les 12 del migdia a la basílica de la Seu.

Nascut l’1 de març de 1934 al carrer de les Escodines, Agustí Perramon Prunés va dedicar bona part de la seva vida a impulsar iniciatives socials i culturals. Segons informa el consistori de Manresa, des de jove va participar en moviments parroquials de base, iniciatives artístiques i esportives, en la formació de joves, en el pessebrisme i de manera molt especial a l’Associació de Veïns i Veïnes de Escodines, que va fundar i presidir durant vint anys. En la seva etapa al capdavant de l’entitat, va aconseguir un pla comunitari i va començar a desplegar diferents serveis de proximitat (Punt Net, Punt d’Atenció, Pol de Cultura, etc.).El 2005 va deixar la presidència de l’AVV Escodines, però va continuar treballant pel barri, com a vocal de la junta i president del Club de Jubilats, amb propòsit de donar una empenta a la tasca de la gent gran del barri. Perramon també va formar part de la Cambra de Comerç i, en representació de la Federació d’Associacions de Veïns de Manresa, va ser membre del Consell d’Administració de la societat municipal FORUM des de la seva creació, el 4 de febrer de 1994, fins al 20 de novembre de 2018, en què va deixar el càrrec per motius de salut.En el Ple Municipal del 20 de novembre de 2006, el consistori va aprovar per unanimitat de tots els grups la concessió de la Medalla de la Ciutat a Agustí Perramon. El lliurament de la medalla es va fer el 9 de febrer de 2007. Per iniciativa de l’AV Escodines, Perramon va rebre la distinció per la seva vinculació al món cultural i associatiu i per haver esdevingut un referent per a moltes associacions de la ciutat i la comarca. Posteriorment, l’1 d’octubre de 2018, amb motiu del Dia Internacional de la Gent Gran, també va ser distingit amb el 4t Premi del Consell Municipal de la Gent Gran.