Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

Montero s’obre a negociar els PGE amb el PDeCat i acusa JxCat de tenir poca “alçada de mires”

ACN Madrid.-La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha agraït aquest dimecres al PDeCat i a altres formacions com Compromís i Més País que no s’hagin sumat “al bloc del no” […]

Agències 11/11/2020

ACN Madrid.-La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha agraït aquest dimecres al PDeCat i a altres formacions com Compromís i Més País que no s’hagin sumat “al bloc del no” donant suport a les esmenes a la totalitat als pressupostos. “Sé que no és fàcil mostrar generositat i ser capaç de diferenciar entre el missatge i les reivindicacions”, ha dit, però “l’esforç mereix la pena i estem receptius a negociar les seves propostes”. Per contra, Montero ha acusat JxCat de no tenir “alçada de mires” i confondre les seves reivindicacions amb els comptes, quan tombar els pressupostos implicaria mantenir els del PP del 2018. “Perquè pensen que els comptes del 2018 són millors?” s’ha preguntat.

Montero ha fet aquestes manifestacions en resposta al torn de paraula del Grup Plural del Congrés –compartit per JxCat, PDeCat, Compromís, BNG i Més País- un cop la portaveu de JxCat ha presentat la seva esmena a la totalitat. Per contra, el portaveu del PDeCat, Ferran Bel, ha pujat a la tribuna per anunciar que la seva formació votarà en contra les esmenes a la totalitat. La ministra d’Hisenda ha assegurat que els pressupostos posen “lletra i música” a moltes de les reivindicacions econòmiques de la Generalitat, i obre la porta, per exemple, a que la Generalitat pugui decidir les polítiques i els projectes a que es destinaran els fons europeus. “Si el que volen és incrementar les partides permetin que els comptes superin el tràmit i negociïn”, ha afirmat.