Diumenge, 18 d'abril de 2021 - Edició 997
La República

Montero reclama evitar la “revictimització” durant els judicis a les dones que han sofert agressions sexuals

ACN Madrid.-Irene Montero ha lamentat aquest dimarts que la dona que “va patir una violació múltiple” a Sabadell ha de “reviure aquesta violència durant el judici”, igual com ho fa, […]

Avatar
Agències 06/04/2021

ACN Madrid.-Irene Montero ha lamentat aquest dimarts que la dona que “va patir una violació múltiple” a Sabadell ha de “reviure aquesta violència durant el judici”, igual com ho fa, afegeix, qualsevol dona que denuncia una agressió sexual. La ministra d’Igualtat ho ha escrit a Twitter, on ha afegit que “evitar la revictimització és una obligació ineludible per a totes les institucions”. En una segona piulada Montero ha recordat que “només el 8% de les dones que ha sofert violència sexual denuncia”. Per això ha considerat clau “que cap dona se senti insegura ni qüestionada quan ho faci”. La segona piulada acaba: “No esteu soles”.

Montero ha fet aquestes reflexions hores després que s’hagi celebrat la primera sessió del judici contra els acusats d’una violació múltiple a Sabadell el 2019. La víctima ha relatat davant del jutge la brutalitat de l’agressió sexual, i ha assegurat que hi van participar tres persones de manera activa mentre tres més s’ho miraven sense socórrer-la.La noia, que llavors tenia 18 anys, ha explicat que va ser assaltada i acorralada de matinada al centre de la ciutat i arrossegada fins a un local. “Tenia molta por, no sabia si m’anaven a matar”, ha explicat en la primera sessió del judici.Durant l’interrogatori, el fiscal ha mostrat un to fred, li ha preguntat si va intentar fugir i ha posat en dubte algunes de les seves declaracions. La víctima ha explicat que pateix seqüeles psicològiques des d’aquella nit.