Dissabte, 23 d'octubre de 2021 - Edició 1185
La República

Montero descarta un augment de l’IRPF a les rendes altes aquest any perquè “no és el moment”

ACN Madrid.-La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha descartat aquest divendres que els pressupostos de l’Estat per al 2021 incloguin augments d’impostos com podria ser una major imposició de l’IRPF […]

Avatar
Agències 16/10/2020

ACN Madrid.-La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha descartat aquest divendres que els pressupostos de l’Estat per al 2021 incloguin augments d’impostos com podria ser una major imposició de l’IRPF a les rendes altes. Segons Montero, “la part important” de l’ajustament fiscal que consta a l’acord programàtic entre el PSOE i Podem “el farem al llarg de la legislatura” i “no aquest any” perquè “no és el moment per fer-ho”. En tot cas ha afirmat que es faran ara “alguns ajustaments” com els que consten a la proposta pressupostària que el seu executiu va enviar a Brussel·les, on consta l’augment de l’IVA a les begudes ensucrades.

Montero també ha justificat que el seu executiu no rebaixi l’IVA a les mascaretes. Segons la ministra el reglament europeu no permet a hores d’ara fer aquesta rebaixa, i per tant aquesta és una imposició que arriba d’Europa. Montero també ha animat aquest divendres els empresaris espanyols a presentar projectes que puguin ser receptors dels fons europeus que la Comissió destina ala recuperació. En un fòrum econòmic organitzat per El País i Deloitte, Montero ha recordat que els ministeris aniran llançant convocatòries per les ajudes.