Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Miquel y Costas invertirà 50 MEUR per augmentar un 10% la capacitat de producció

ACN Barcelona.-L’empresa paperera Miquel y Costas invertirà 50 milions d’euros entre aquest any i el vinent per augmentar un 10% la seva capacitat de producció, segons ha anunciat aquest dijous. […]

Avatar
Agències 20/06/2019

ACN Barcelona.-L’empresa paperera Miquel y Costas invertirà 50 milions d’euros entre aquest any i el vinent per augmentar un 10% la seva capacitat de producció, segons ha anunciat aquest dijous. El grup va tancar el 2018 amb un increment de les vendes del 6,7%, fins als 259,3 MEUR, i un augment del 0,6% del benefici net, que es va situar en els 37,3 MEUR. Les xifres suposen un “resultat rècord” motivat per les línies de la Indústria del Tabac i de Productes Industrials, i la integració de Clariana, una companyia especialitzada en papers de colors que el grup va adquirir el juliol passat. Les xifres de tot el 2018 van seguir durant el primer trimestre d’aquest any, amb un creixement del 12,4% en la xifra de negoci i del 0,2% en el benefici net, tot i l’elevat preu de les pastes de cel·lulosa i de l’energia.

La major part de la inversió pels propers dos anys se centrarà a la planta de Mislata, al País Valencià, on es gastaran uns 10 MEUR. A més, el grup Miquel y Costas augmentarà la despesa en recerca i desenvolupament, fins als 6 MEUR. En aquest sentit, l’objectiu és treballar pel desenvolupament de productes que permetin utilitzar papers especials com a substituts del plàstic.