Edició 2122

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 17 de maig del 2024
Edició 2122

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 17 de maig del 2024

Més de 52.000 beneficiaris reben 5.390 milions dels fons Next Generation a Catalunya

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Els fons del Mecanisme de Recuperació i Resiliència han adjudicat 5.390 milions a 52.461 beneficiaris catalans entre empreses, corporacions locals, centres de recerca, entitats sense ànim de lucre, particulars i altres entitats del sector públic fins a finals de febrer, segons dades de la Generalitat, que ha posat en marxa un visor interactiu amb informació de l’impacte real dels fons. La nova eina permet consultar com s’han distribuït els recursos a Catalunya en forma de convocatòries licitacions i concessions directes dutes a terme tant per la Generalitat com el govern espanyol. Segons el Departament d’Economia, més de la meitat dels fons han estat per a empreses de les quals un 97% són pimes que han rebut un 56% de l’import compromès.

El visor permet consultar els receptors d’aquests recursos, a excepció dels particulars. Concretament, 12.439 empreses han captat 2.748 milions, un 51% del total; 663 corporacions han rebut 1.087,5 milions (20%), 237 centres de recerca i/o formació han estat beneficiaris de 984,7 milions (18%) i 976 entitats sense ànim de lucre i del tercer sector han estat preceptors de 270,9 milions (5%). A banda, més de 169,3 milions (3%) han estat per a 38.021 particulars i 123 milions (2%) s’han distribuït entre 125 altres entitats del sector públic.

Publicitat

Quant a les destinació dels fons, destaquen els projectes relacionats amb el vehicle elèctric, com la creació d’una planta de producció d’elecfoil, component en les bateries dels cotxes elèctrics, de Lotte Energy Materials; la nova línia d’assemblatge de Seat a Martorell; el servei de subscripció de bateries i xarxa d’estacions de recàrrega de Silence o la bateria de càrrega ultraràpida per a mobilitat sostenible que fabricarà Bold Valuable Technology, entre d’altres.

Altres projectes serviran per a la construcció d’infraestructures per a processadors avançats i semiconductors, com els que farà Openchip&Software Technologies, per desenvolupar projectes d’hidrogen verd amb Lhyfe Hidrogeno o per finançar projectes vinculats al PERTE agroalimentari.

Pel que fa les corporacions locals, han rebut 1.087,5 milions d’euros a través de subvencions i concessions directes. En aquest apartat, destaquen els 223 milions per a l’Ajuntament de Barcelona i els 57 milions per a l’AMB, seguit dels 29 milions per a l’Hospitalet de Llobregat i la Diputació de Barcelona; l’Ajuntament de Lleida, amb 25 milions; i els de Santa Coloma de Gramenet i Sabadell, amb uns 20 milions.

D’altra banda, els centres de recerca i/o formació han rebut 985 milions d’euros a través de convocatòries de subvencions i concessions directes. En aquest apartat, destaquen els més de 100 milions per al Barcelona Supercomputing Center; seguit dels 77 milions per a la UB, 55 milions per a l’UPC i 40 milions per a l’UAB.

Per últim, el col·lectiu sense ànim de lucre ha rebut 268 milions d’euros. Les aportacions més destacades han estat per a la Fundació Jaume Bofill, amb més de 16 miions; i la Fundació Agroapecuària de Guissona, amb més d’11 milions, seguit de la Fundació La Muntanyeta, amb 7 milions, entre d’altres.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió