Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Més de 200 treballadors d’Acciona es concentren davant de Treball i denuncien que els 500 acomiadaments s’han executat

ACN Barcelona.-Més de 200 de treballadors d’Acciona, la principal empresa subcontractada a Nissan, s’han concentrat davant del Departament de Treball per denunciar l’acomiadament de tota la plantilla, de 500 persones. […]

Avatar
Agències 02/10/2020

ACN Barcelona.-Més de 200 de treballadors d’Acciona, la principal empresa subcontractada a Nissan, s’han concentrat davant del Departament de Treball per denunciar l’acomiadament de tota la plantilla, de 500 persones. Segons han explicat els concentrats, l’empresa multiservei ha fet efectius els acomiadaments amb la indemnització mínima, ja que el període de consultes de l’ERO va acabar sense acord. Només part de la plantilla subscriu aquesta protesta, convocada pel Col·lectiu Ronda, que és assessor de 300 treballadors, i que ahir va retirar la confiança al comitè d’empresa en nom de 320 empleats. Al seu torn, les seccions sindicals que formen el comitè han convocat una protesta avui mateix a la delegació del govern espanyol a Catalunya a les 11h00.

A dins de la conselleria, el secretari general de Treball, Josep Ginesta, ha reclamat la derogació de la reforma laboral per evitar casos com el d’Acciona on els empleats s’han utilitzat “com a arma llancívola per negociar un contracte”. Ginesta ha criticat el govern espanyol perquè, “després d’anomenar-se el més progressista de la història” encara no hagi derogat la normativa laboral, que “permet” l’acomiadament dels treballadors després de “decisions unilaterals i probablement precipitades” de les empreses.Per aquest motiu, el número dos de la conselleria de Treball ha reclamat que es retorni a l’autoritat laboral l’autorització administrativa dels ERO. D’aquesta manera, es podria evitar que s’utilitzin els treballadors com a “carn d’intercanvi” per negociar un millor o un pitjor contracte entre empreses, en referència a Acciona i Nissan. El secretari ha avisat que, per culpa de la crisi econòmica, “moltes empreses hauran de prendre decisions estructurals.