Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

Més de 200 MENA participen en activitats esportives de la Fundació Barça

ACN Barcelona.-Les activitats d’esport inclusiu del projecte FutbolNet compten enguany amb la participació de 235 joves que han emigrat sols de 16 centres de la DGAIA, que comparteixen l’activitat amb […]

Avatar
Agències 05/04/2019

ACN Barcelona.-Les activitats d’esport inclusiu del projecte FutbolNet compten enguany amb la participació de 235 joves que han emigrat sols de 16 centres de la DGAIA, que comparteixen l’activitat amb altres joves. Es tracta d’una iniciativa de la Fundació Barça que utilitza el futbol i l’activitat física com a eines de reflexió i agents de canvi per millorar la vida d’infants i joves que es troben en contextos vulnerables. Els joves de Sant Feliu de Llobregat van rebre la setmana passada la visita de l’exjugador del Barça Lilian Thuram, amb qui van compartir jocs, conversa i fotografies. Els nois fan una sessió setmanal de dues hores de durada en instal·lacions esportives preferentment integrades en un nucli urbà i on es relacionin amb altres joves per afavorir la integració.

Aquests nois pertanyen a 16 centres de la DGAIA de Reus, Vilanova i la Geltrú, Deltebre, Puig-reig, Vilanova del Vallès, Vic, Vallvidrera, Gironella, Vilafranca del Penedès, Badalona, Sant Feliu de Llobregat, Sabadell, Llavaneres, Canyamars, Piera i Santa Perpètua de Mogoda. Una quarantena de professionals estan implicats en el projecte. El perfil dels educadors són principalment treballadors socials, però també persones procedents del món de l’esport. Alguns estan vinculats a la Fundació Barça i d’altres a les entitats que gestionen els centres de menors segons exposa el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies en un comunicat.