Edició 1954

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 01 de desembre del 2023
Edició 1954

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 01 de desembre del 2023

Més de 20 marques catalanes i 100 productes es donen a conèixer al mercat mexicà al Festival de Catalunya a Mèxic

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Més de 20 marques catalanes i 100 productes es donen a conèixer al mercat mexicà través del Festival de Catalunya a Mèxic, un esdeveniment organitzat per la Delegació del Govern a Mèxic, Prodeca i l’empresa mexicana El Palacio de Hierro. El festival promourà el sector agroalimentari català al mercat mexicà a través dels seus vins, caves i productes gurmet en 11 centres del Palacio de Hierro ubicats en diferents punts del territori, sobretot a la seva capital, Ciutat de Mèxic. L’objectiu de la iniciativa és aprofundir les relacions comercials entre els dos territoris. Segons dades de Prodeca, les exportacions agroalimentàries catalanes al mercat mexicà han crescut en més d’un 33% en els darrers 10 anys.

El festival proposa una sèrie d’experiències amb tasts i degustacions de productes alimentaris catalans, com per exemple tasts de vins Denominacions d’Origen catalana. També destaca la degustació de plats típics de la cuina realitzada en els Food Corner dels establiments de El Palacio de Hierro.

Publicitat

Segons dades de Prodeca, les exportacions agroalimentàries catalanes al mercat mexicà han crescut en més d’un 33% en els darrers 10 anys. Durant el 2021, les exportacions del sector a Mèxic han ascendit a les 35.527,47 tones per un valor de 96,74 milions d’euros, el que representa el 0,75% del total d’exportacions agroalimentàries catalanes.

Així doncs, Mèxic concentra el 22,19% de les vendes del sector a Amèrica Llatina.

La categoria més exportada és els productes Fine Food (47,25 MEUR), en especial els  sucs vegetals, aigües, cerveses, begudes i liquats (26,87 MEUR). En segon lloc, hi ha el sector dels Olis Vegetals (19,06 MEUR), liderats per l’oli d’oliva i el sector de la Carn i els Embotits ocupa la tercera posició (14,95 MEUR). Finalment, també destaquen les exportacions del sector dels Vins i Caves (5,57 MEUR).

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió