Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Mercolleida aposta per incrementar la seva presència als mercats internacionals

ACN Lleida.-La junta d’accionistes de Mercolleida ha presentat una proposta de pressupost per al 2020, amb un previsió d’ingressos de 896.800 euros, dels quals 435.800 euros corresponen als serveis de […]

Avatar
Agències 23/09/2019

ACN Lleida.-La junta d’accionistes de Mercolleida ha presentat una proposta de pressupost per al 2020, amb un previsió d’ingressos de 896.800 euros, dels quals 435.800 euros corresponen als serveis de llotja i 461.000 a altres ingressos d’explotació, partides de subvencions rebudes i ingressos financers. Representa un increment de l’1,32% en relació amb al pressupost del 2019. La despesa s’estima en 800.000 euros, xifra que permetria tancar el 2020 amb un superàvit de 96.800 euros. Pel que fa a l’exercici actual, la llotja lleidatana preveu un benefici de 80.000 euros, derivats d’uns ingressos de 885.000 euros i unes despeses de 805.000 euros. D’altra banda, Mercolleida es fixa com un dels seus objectius incrementar la seva presència als mercats internacionals.

El tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Lleida, Paco Cerdà, és el nou president de la Llotja Agropecuària de Mercolleida després de ser nomenat en el consell d’administració celebrat aquest dilluns. El nou president ha remarcat que Mercolleida és “una empresa que funciona, amb reptes importants i amb reconeixement al mercat agrari”. Per això, ha defensat la necessitat de posar-la en valor i destacar “la transcendència que té en el sector mundial”.Precisament, un dels objectius de la llotja lleidatana és aconseguir incrementar la seva presència als mercats europeus, especialment a França, Alemanya i Holanda, i també en l’àmbit global, amb informació sobre la Xina i els Estats Units. Mercolleida ja és referent en l’europeu i vol traduir aquest lideratge en altres mercats, amb una visió més àmplia pel que fa a informació globalitzada per obtenir reconeixement internacional.Canvis al consell d’administracióEl president de Mercolleida ha explicat els canvis en el consell d’administració amb la renúncia i la incorporació de nous consellers. Així, s’han integrat com a nous membres Jordina Freixanet, Carme Valls i Joaquim Manau, en representació de Paeria -a més de Paco Cerdà, al capdavant de la llotja-; Ricard Gòdia -qui ha cessat com a membre de la Paeria i ha entrat com a membre del sector boví- i Eduardo Costa -de Piensos Costa, en representació del sector porcí-. Les noves incorporacions substitueixen els consellers Fèlix Larrosa, Josep Farrero, Rafel Peris i Ricard Gòdia -de la Paeria-, Arcadi Jové i Santiago Vall -representants del sector-. El director general, Francesc Ollé, ha estat ratificat i segueix en el càrrec.