Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Mercabarna prova un sistema d’alertes per prevenir accidents amb vehicles industrials a través de la tecnologia 5G

ACN Barcelona.-Mercabarna ha provat un sistema d’alertes per prevenir accidents amb vehicles industrials a través de la tecnologia 5G. En concret, s’ha fet servir un carretó elevador i una bicicleta […]

Agències 03/12/2020

ACN Barcelona.-Mercabarna ha provat un sistema d’alertes per prevenir accidents amb vehicles industrials a través de la tecnologia 5G. En concret, s’ha fet servir un carretó elevador i una bicicleta que seguien una trajectòria de col·lisió. Gràcies al 5G i a la fusió de tecnologies de comunicació i localització avançades, es pot fer un seguiment de tots dos. Quan el sistema detecta un perill segons la trajectòria del ciclista, s’emet un senyal per activar una botzina d’avís i notificar un dels dos vehicles que hi pot haver una col·lisió. De moment, es tracta només d’una prova i s’iniciarà una fase d’estudi per tal d’aplicar-la als vehicles industrials que recorren les 90 hectàrees que formen Mercabarna, que no es preveu que s’acabi fins d’aquí a un any.

Cada dia accedeixen una mitjana de 14.000 vehicles al recinte alimentari. La majoria són tràilers, camions o furgonetes però també hi ha 1.400 carretons elevadors, que circulen sense parar portant productes frescos d’un lloc a l’altre, i un centenar de bicicletes, que utilitzen alguns compradors per moure’s pels mercats majoristes.Les empreses responsables de les tecnologies aplicades en la prova pilot són la Fundació i2CAT i el Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya (CTTC). El projecte s’emmarca en la iniciativa 5G Barcelona i compta amb la col·laboració d’Orange, la Mobile World Capital i el suport del Departament de Polítiques Digitals del Govern.En projecte ha estat presentat aquest dijous pel conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró; la presidenta de Mercabarna, Montserrat Ballarín; el director del programa 5G de la Mobile World Capital i conseller delegat de 5G Barcelona, Eduard Martín i el director territorial de Catalunya d’Orange, Víctor Vera.