Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Mercabarna posa en marxa Biomarket, el primer centre majorista d’aliments ecològics de l’estat espanyol

ACN Barcelona.-Aquest dilluns Mercabarna ha posat en marxa l’espai Biomarket, el primer mercat majorista d’aliments ecològics de l’estat espanyol i el primer d’Europa en concentració d’empreses. Els responsables remarquen que […]

Avatar
Agències 23/11/2020

ACN Barcelona.-Aquest dilluns Mercabarna ha posat en marxa l’espai Biomarket, el primer mercat majorista d’aliments ecològics de l’estat espanyol i el primer d’Europa en concentració d’empreses. Els responsables remarquen que el nou mercat neix com a resposta a la demanda creixent de productes ecològics. La previsió és que l’espai capti el 20% del comerç actual de fruites i verdures, que equival a unes 23.662 tones anuals. Una xifra que s’espera incrementar fins el 50% del consum a partir del 2031. El Biomarket ha suposat una inversió de 5 MEUR i ocupa 8.900 m2, amb 21 punts de venda. S’hi distribueixen principalment fruites i hortalisses, però també llegums, cereals, fruits secs, pasta, arròs, ous, làctics i derivats, conserves, oli, vinagre i begudes.

El recinte inclou més de 130 m2 per a la venda directa dels petits productors de proximitat, mentre a finals del primer trimestre del 2021 està previst obrir una zona de quasi 190 m2 per a agricultors de tot Catalunya. Els responsables de Mercabarna destaquen que el nou edifici s’ha dissenyat per reduir al màxim el consum energètic, utilitzant fonts d’energies renovables i elements passius de climatització, com plaques fotovoltaiques, . També s’ha optat per la ventilació i llum naturals per minimitzar el consum energètic;, mentre que l’estructura de suport de la coberta de fusta prové de boscos gestionats de manera sostenible.El nou espai té el mateix horari de venda que el Mercat Central de Fruites i Hortalisses de Mercabarna, de dilluns a divendres, de 9 a 17h.