Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Maroto diu que la taula de reindustrialització de Nissan “està avançant” i hi arriben nous projectes

ACN Madrid.-La ministra d’Indústria, Reyes Maroto, ha afirmat que la taula de reindustrialització de Nissan “està avançant” i que hi estan arribant “nous projectes”. En roda de premsa aquest dijous, […]

Avatar
Agències 29/04/2021

ACN Madrid.-La ministra d’Indústria, Reyes Maroto, ha afirmat que la taula de reindustrialització de Nissan “està avançant” i que hi estan arribant “nous projectes”. En roda de premsa aquest dijous, la titular d’Indústria ha evitat donar concrecions, tal com reclamen els sindicats, per “prudència” i s’ha limitat a explicar que “alguns són més ambiciosos i d’altres tenen un menor grau d’ambició”. “Estan entrant nous projectes perquè des de l’anunci del PERTE de mobilitat Espanya s’ha convertit en un lloc on per l’ambició dels projectes molts inversors estan interessats”, ha dit. Maroto ha subratllat la taula els està avaluant i que la intenció és que l’alternativa a Nissan sigui de l’àmbit automobilístic.

“Es donen les condicions perquè operadors de l’àmbit de l’automoció puguin trobar a Nissan un projecte on desenvolupar les seves capacitats industrials”, ha remarcat. Maroto ha afirmat que hi ha “unitat d’acció” en la presa de decisions, ha demanat “donar temps” a la taula i ha esperat que els projectes “fructifiquin” i es pugui assolir “un bon acord”.”Respectant les observacions dels sindicats, crec que s’està avançant perquè existeixen projectes”, ha defensat Maroto. Els sindicats van criticar dilluns que els projectes siguin “confidencials” i els treballadors no en coneguin els detalls. CCOO, UGT, USOC i CGT van avisar que convocarien noves mobilitzacions si la taula no presenta “propostes concretes”.Fons de 600 MEUREn la roda de premsa posterior a la Conferència Sectorial d’Indústria, Maroto ha explicat que les autonomies han avalat la creació del fons de 600 milions d’euros de suport a la inversió industrial i ha explicat que estarà operatiu la primera setmana de juliol.El fons, amb càrrec als pressupostos generals de l’Estat i no als fons europeus, operarà “de forma contínua” sense necessitat de convocatòries anuals amb la qual cosa serà “molt més flexible”. El termini de devolució serà de fins a 10 anys i no existirà import màxim prefixat.