Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

Malgrat de Mar demana a l’Estat la declaració de zona catastròfica pel temporal Gloria

ACN Malgrat de Mar.-L’Ajuntament de Malgrat de Mar demanarà a l’Estat que el municipi sigui declarat “zona greument afectada per una emergència de Protecció Civil”, el que es coneix com […]

Avatar
Agències 30/01/2020

ACN Malgrat de Mar.-L’Ajuntament de Malgrat de Mar demanarà a l’Estat que el municipi sigui declarat “zona greument afectada per una emergència de Protecció Civil”, el que es coneix com a zona catastròfica, i que s’adoptin mesures urgents per fer front als danys causats pel temporal Gloria. El tràmit s’aprovarà per ple el pròxim divendres i també s’inclourà una petició a la Generalitat perquè s’elabori un Pla de Recuperació a la Normalitat al territori. En aquest sentit, el consistori també s’adreça a la Diputació de Barcelona per aconseguir ajuts extraordinaris i a l’empresa pública ADIF perquè prioritzi la reconstrucció del pont de l’R1 esfondrat i el restabliment del servei ferroviari entre Blanes i Malgrat de Mar.

Segons el balanç del consistori, el pas del temporal pel municipi va deixar “enormes danys” a infraestructures i serveis. A més de l’esfondrament dels ponts sobre la Tordera, que impedeixen la mobilitat ferroviària i la circulació entre Malgrat i Blanes, el Camí de la Pomereda que dona accés a les activitats agrícoles, indústries i càmpings també està “greument afectat”.”Les condicions de funcionament d’aquestes activitats està impossibilitada o amb greus dificultats a curt termini”. Entre els equipaments municipals afectats hi destaquen el pavelló Germans Margall, l’escola Marià Cubí, l’escola Montserrat, la llar d’infants, l’escola d’adults i les platges del municipi.En aquest sentit, el consistori ha fet una crida per aquest diumenge perquè la ciutadania col·labori en la neteja del litoral, una acció que ja s’ha fet a altres municipis com Mataró, Arenys de Mar, Pineda de Mar o Calella.