Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

Luxemburg demana tenir en compte “deficiències sistèmiques” en la justícia d’un estat per avaluar una euroordre

ACN Brussel·les.-El Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha conclòs que els tribunals que examinen una euroordre han de tenir en compte, quan sigui pertinent, les “deficiències sistèmiques” en […]

Avatar
Agències 17/12/2020

ACN Brussel·les.-El Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha conclòs que els tribunals que examinen una euroordre han de tenir en compte, quan sigui pertinent, les “deficiències sistèmiques” en la justícia de l’estat que demana l’extradició, però que no poden rebutjar-les totes per aquest motiu. Els tribunals holandesos van decidir suspendre totes les peticions d’extradició de Varsòvia per preguntar a l’alt tribunal amb seu a Luxemburg si la manca d’independència judicial a Polònia denunciada per Brussel·les implica rebutjar automàticament les seves euroordres. El TJUE ha respost als Països Baixos que no pot aturar totes les euroordres de Polònia per les possibles deficiències sistèmiques del sistema judicial i que les ha d’examinar cas per cas.

Això si, el TJUE avisa que en aquesta avaluació individual els tribunals han de tenir un compte aquestes deficiències i decidir fins a quin punt repercuteixen en el cas. En concret, diu que s’ha de valorar si les deficiències afecten la independència judicial del tribunal que reclama l’extradició.