Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

Love of Lesbian mostra la part més íntima de la seva feina amb una sessió doble de concert-assaig al Teatre Victòria

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Love of Lesbian ha mostrat aquest dimecres la part més íntima de la seva feina amb una sessió doble de concert-assaig al Teatre Victòria de Barcelona. Ho ha fet amb una proposta molt flexible, a través de la qual ha volgut decidir conjuntament amb el públic la forma i el repertori dels pròxims sis recitals que farà per l’estat espanyol, abans de l’inici de la pròxima gira. En una entrevista a l’ACN, dos dels integrants del grup, Santi Balmes i Jordi Roig, expliquen que es tracta d’una manera de poder “interactuar” de forma més orgànica amb els seguidors i conèixer la seva opinió sobre la música que fan d’una forma més “orgànica”. A la vegada, asseguren, que és un “agraïment” després de tants anys sobre els escenaris.

La primera de les sessions ha començat a les sis de la tarda amb la sala pràcticament plena. Moments abans, els membres del grup ja es trobaven sobre l’escenari i donaven la benvinguda els assistents en una cita poc convencional. L’objectiu: oferir una vesprada amb proves, repeticions, debats i participació per part del públic, que podia mostrar el seu desacord o la seva conformitat a través d’unes targetes. D’altra banda, des de l’inici el recital s’ha desenvolupat entre una gran proximitat, tanta que en alguna ocasió el mateix vocalista ha baixat de l’escenari per cantar entre les butaques de la sala.

Publicitat

Segons Roig, part de la idea del format es remunta al 2001, quan el grup va poder fer gira amb The Cure. “Per nosaltres eren uns ídols i vam poder veure com feien una prova de so, els silencis, els comentaris… vam pensar que seria una interessant d’oferir al públic, coses que per nosaltres són normals, però que ofereixen una tessitura diferent a la del concert habitual”, explica. En la mateixa línia, Balmes assenyala que és una manera més directa d’obtenir ‘feedback’, el qual només els arriba, sovint, a través de les xarxes socials.

“Que les coses tinguin una veu, uns ulls, una mirada, una pell i un so, per nosaltres és també una manera de donar les gràcies”, afegeix. La porta cap a aquestes interioritats de la banda és també una forma de buscar coses noves, ja que segons Roig els darrers anys certes percepcions del grup han canviat. “Ens hem adonat que hi ha formats que ens pensàvem que no formaven part del nostre ADN i que ara ens hi sentim més còmodes, com per exemple els teatres o els auditoris”, subratlla, “llocs on pots explicar el teu relat de forma més tranquil·la i relaxada, amb un públic molt atent de la primera a la darrera butaca”.

Tot i això, Balmes nega que es limitin a un format concret, ja que admet que són “unes persones inquietes” que s’avorreixen quan porten molta estona fent el mateix. “Som incapaços de fer el mateix repertori dues setmanes seguides”, bromeja. Pel que fa a la primera de les sessions – que es repetirà aquest vespre a les nou – han sonat cançons molt conegudes com ‘Nadie por las calles’, ‘Incendios’, ‘Cuando no me ves’, ‘Belice’ o ‘John Boy’, aquesta darrera encarregada de cloure la cita.

Tot i això, el grup també ha volgut introduir altres temes que feia temps que no sonaven sobre un escenari, com per exemple ’60 memorias’. “Hi ha temes més antics que fa temps que no toquem i hem aprofitat per donar sortida a cançons que van quedar relegades, no sabem ben bé perquè, i que ara sonen com a noves”, afegeix Balmes.

Acabades les cites d’avui els pròxims concerts de Love of Lesbian passen per Vic, Sevilla, València o Toledo, amb la mirada posada ja en la tardor, coincidint amb la sortida del nou disc i la seva posterior presentació en un format ja més gran. Tot plegat s’emmarca en la proposta primaveral del Teatre Victòria, que després de l’exitosa temporada d”El Mago Pop’ oferirà els pròxims mesos diferents concerts, propostes de dansa, il·lusionisme, comèdia o podcast, amb noms com Macaco, Pantomima Full, Sergio Bernal, Noemí Casquet, Dante Gebel, o els Amics de les Arts, entre d’altres.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió