Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

L’oposició a Badalona força el PP a mantenir l’obra de Joel Joan en la programació del Teatre Zorrilla

ACN Badalona.-L’oposició en bloc a l’Ajuntament de Badalona ha forçat el govern del PP a mantenir l’obra “El Gran Comediant”, de Joel Joan, en la programació de tardor. Aquest dijous […]

Avatar
Agències 05/08/2021

ACN Badalona.-L’oposició en bloc a l’Ajuntament de Badalona ha forçat el govern del PP a mantenir l’obra “El Gran Comediant”, de Joel Joan, en la programació de tardor. Aquest dijous al matí s’ha reunit el Consell d’administració de Badalona Cultura, on els populars s’han quedat sols a l’hora de defensar la cancel·lació de la representació prevista per al 19 de novembre al Teatre Zorrilla, de titularitat municipal. Tota la resta d’integrants de l’òrgan s’han posicionat a favor de mantenir en cartell la representació. L’executiu local defensa que les polèmiques de l’actor de les darreres setmanes són incompatibles amb la cartellera d’un equipament municipal, motiu pel qual van optar per retirar l’obra de la programació del segon semestre.

La decisió de suspendre l’obra es va prendre després d’un vídeo que l’actor va difondre a les xarxes en què se’l veia en una embarcació recreativa i tenint “un tracte humiliant” cap a la tripulació, segons l’executiu local. “Aquesta actitud no és admissible, tractant uns treballadors per la feina que fan dient-los ‘mariners de merda’, per això creiem que caldria no mantenir l’obra de teatre”, ha argumentat l’alcalde accidental, Dani Gràcia, en una atenció a la premsa.Dilluns la polèmica es va traslladar a les formacions representades al ple, que van denunciar el caire polític de la decisió. “No es pot permetre que es veti la feina que fan els tècnics”, apunta David Guerrero, regidor de Guanyem Badalona i membre del Consell d’administració de Badalona Cultura, en declaracions a l’ACN.No obstant, des del govern local defensen que en cap cas es tracta d’un veto per motivacions polítiques o ideològiques cap a la persona de Joel Joan. “Si fos així, no hauríem presentat aquesta obra dins de la programació cultural del segon semestre”, defensa Gràcia.Per aquest motiu, Guanyem Badalona ha posat sobre la taula la possibilitat de plantejar una moció de censura a l’alcalde, Xavier García Albiol, plantejant una alternança de govern en la qual podrien començar a treballar amb la resta de forces del ple a partir de setembre. També ha demanat la dimissió de la regidora de Cultura, Amanda Feria, per la decisió presa sense passar pel Consell d’administració: “Té tot el suport del govern”, ha avançat l’alcalde accidental, tancant files al voltant de la responsable de Cultura.Amb tot, en el Consell d’administració de Badalona Cultura només el PP ha defensat la suspensió de l’obra, i on la resta de forces s’hi han oposat, fet que finalment ha dut a mantenir la proposta en la programació de tardor. El Consell d’administració de Badalona Cultura està format per 4 representants del PP, 2 de Guanyem Badalona, 2 del PSC, i un d’ERC, Junts i Comuns.