Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

López: “El Parlament Europeu ha decidit cooperar amb la justícia, que és el que li pertoca fer al poder legislatiu”

ACN Brussel·les.-L’eurodiputat del PSC, Javi López, ha defensat aquest dimarts la posició de l’Eurocambra, després que hagi decidit aixecar la immunitat de Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí. “El […]

Avatar
Agències 09/03/2021

ACN Brussel·les.-L’eurodiputat del PSC, Javi López, ha defensat aquest dimarts la posició de l’Eurocambra, després que hagi decidit aixecar la immunitat de Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí. “El Parlament Europeu ha determinat cooperar amb la justícia, que és el que li pertoca fer al poder legislatiu”, ha assegurat. En aquest sentit, López ha recordat que es tracta d’un procediment ordinari on s’examina si el retret penal que s’està investigant té a veure amb l’exercici de les funcions com a eurodiputat, “que és el mecanisme que té el Parlament Europeu per protegir la institució en aquest conjunt”.

“Ha determinat que els fets ocorreguts són anteriors a ocupar aquests escons”, ha afegit. De fet, també ha assenyalat que s’ha seguit el mateix procediment en la majoria de casos similars en el mandat anterior. “50 dels 55 suplicatoris que vam tenir”, ha matisat.Pel que fa al resultat de la votació, López ha considerat que era “esperat”, en “consonància” amb allò que cada grup havia determinat. “Val a dir que ha estat una votació secreta, s’havia de veure si el criteri era el mateix dels grups, i així ha estat”, ha dit.L’eurodiputat també ha afirmat que els socialistes tenien “una posició marcada” i en aquesta ocasió disposaven d’un criteri de grup establert. “No sobreactuem en les nostres postures, però la teníem com la resta de grups polítics que l’han expressat”, ha assegurat.