Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

L’OCDE insta Espanya a eliminar “les diferències normatives regionals” que són un “obstacle” al creixement econòmic

ACN Brussel·les.-L’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament (OCDE) insta Espanya a eliminar “les diferències normatives regionals” que són un “obstacle” per aconseguir un “vertader mercat únic”, que “rebaixen […]

Avatar
Agències 14/04/2021

ACN Brussel·les.-L’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament (OCDE) insta Espanya a eliminar “les diferències normatives regionals” que són un “obstacle” per aconseguir un “vertader mercat únic”, que “rebaixen el creixement de les empreses” i “obstaculitzen la productivitat i la creació de llocs de treball”. En un informe publicat aquest dimecres, l’OCDE recomana a Espanya “eliminar aquests obstacles” als creixement econòmic, especialment a través de la implementació de la llei d’Unitat del Mercat. “La cooperació i coordinació entre els diferents nivells de govern ha de millorar, cosa que també ajudarà a la ràpida absorció dels fons europeus”, diu l’OCDE.

A més, l’informe de l’organització internacional apunta que s’han d’apujar impostos només quan la recuperació sigui “ferma” i insta Espanya a aplicar reformes que impulsin la creació de llocs de treball i que redueixin la temporalitat. En aquest sentit, el document insisteix que cal millorar “l’eficàcia” de les polítiques laborals.D’altra banda, l’OCDE també apunta que l’Estat ha de millorar en innovació i avançar en la digitalització de l’administració pública. Pel que fa al pla de reformes del govern espanyol, l’informe indica que preveu “reformes ambicioses”.