Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

L’OCDE alerta d’un fre en la recuperació econòmica d’Espanya el juliol i l’agost

ACN Brussel·les.-L’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) alerta que la recuperació econòmica d’Espanya s’ha frenat durant els mesos de juliol i agost. Els seus indicadors compostos […]

Agències 08/09/2020

ACN Brussel·les.-L’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) alerta que la recuperació econòmica d’Espanya s’ha frenat durant els mesos de juliol i agost. Els seus indicadors compostos avançats, que mostren inflexions del cicle econòmic, situen Espanya en 93,2 punts l’agost, per sota dels 100 que marquen la mitjana a llarg termini. Amb la dada de l’agost, Espanya suma la segona caiguda consecutiva dels indicadors, que ja es van situar en el 94,6 punts el juliol, dues dècimes menys que el juny. Pel que fa al conjunt de països de l’OCDE, s’anticipa un creixement moderat, tal com també passa a l’eurozona i les principals economies mundials.

Dels 39 països analitzats, Espanya és el que registra una xifra més baixa, seguida d’Israel i Eslovènia.En el cas de l’eurozona, els indicadors compostos avançats milloren una dècima l’agost respecte al juliol i se situen en 97,7 punts. En el conjunt de l’OCDE, a l’agost augmenten fins als 98,3 punts, tres dècimes més que el juliol.