Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

L’Observatori Contra l’Homofòbia recull un 30% més d’incidències per discriminacions o violència que el 2019

ACN Barcelona.-L’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH) ha recollit aquest 2020 un 30% més d’incidències per discriminacions o violències que l’any passat. En total, ha registrat 184 agressions i discriminacions cap al […]

Avatar
Agències 10/12/2020

ACN Barcelona.-L’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH) ha recollit aquest 2020 un 30% més d’incidències per discriminacions o violències que l’any passat. En total, ha registrat 184 agressions i discriminacions cap al col·lectiu LGBTI. L’entitat ha celebrat aquest dijous el seu 12è aniversari sota el lema ’12 anys garantint els teus drets’ i ha fet una concentració per denunciar aquest increment de l’LGTBI-fòbia. El seu president, Eugeni Rodríguez, ha denunciat que la situació és “insostenible” i ha fet una crida a la col·laboració “estreta” entre l’OCH i les administracions públics “per aturar l’LGBTI-fòbia i garantir els drets del col·lectiu”.

L’acte ha comptat també amb la intervenció del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, qui ha posat en valor la tasca “compartida” d’entitats i administracions. L’advocada penalista de l’OCH, Laia Serra, ha afirmat que “cal tenir en compte nous mètodes per recollir dades que no s’estan recollint des de les administracions”, com per exemple la participació dels testimonis de les agressions. Per últim, l’organització ha anunciat una campanya de micromecenatge per tal de recollir fons per costejar la defensa de les víctimes d’agressions.