Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

L’Observatori contra la Homofòbia valora personar-se com a acusació popular en el cas de la dona trans de Sant Martí

ACN Barcelona – L’Observatori contra la Homofòbia valora personar-se com a acusació popular en el cas de la dona trans morta dimarts a mans de la seva parella al districte […]

Agències 10/02/2023

ACN Barcelona – L’Observatori contra la Homofòbia valora personar-se com a acusació popular en el cas de la dona trans morta dimarts a mans de la seva parella al districte de Sant Martí de Barcelona. Ho ha dit el president de l’entitat, Eugeni Rodríguez, que ha assegurat que assumiran aquesta responsabilitat si la família de la víctima o la Generalitat no fan el pas. Alhora, ha reclamat al magistrat del jutjat d’instrucció que s’ha fet càrrec de la causa que se n’inhibeixi i la traslladi a un jutjat especialitzat en violència contra la dona. N’ha parlat en una roda de premsa per fer balanç de les discriminacions LGTBI-fòbiques que s’han registrat aquest mes de gener. Ha dit que se n’han produït 24, el que suposa un 20% més que el mateix període de 2022.

Eugeni Rodríguez ha considerat imprescindible que aquesta causa disposi d’acusació popular o particular i que es reconegui la “dignitat” de la víctima. 

En aquest sentit, ha remarcat que aquest “és el cas mes idoni per les acusacions populars perquè ella ja no pot parlar”, ha lamentat. 

Roríguez ha explicat que si finalment la família de la dona prengués la decisió, l’Obsevatori s’encarregaria de proporcionar-li acompanyament i assessorament jurídic. De la mateixa forma, ha destacat que també parlaran amb la Generalitat i l’Ajuntament per decidir quina és la millor opció. 

Tot i que ha lamentat els fets, ha afirmat que està servint per evidenciar les desigualtats que pateixen les dones trans i la mancança que pateixen en matèria de violència contra les dones.