Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Llum verda del BEI a 10.200 MEUR de finançament per ajudar a empreses i impulsar la transició ecològica

ACN Brussel·les.-El Banc Europeu d’Inversions (BEI) ha aprovat aquest dijous 10.200 milions d’euros de finançament per ajudar a empreses i reforçar la resiliència econòmica davant la crisi provocada per la […]

Avatar
Agències 22/07/2021

ACN Brussel·les.-El Banc Europeu d’Inversions (BEI) ha aprovat aquest dijous 10.200 milions d’euros de finançament per ajudar a empreses i reforçar la resiliència econòmica davant la crisi provocada per la covid-19. En una reunió a Luxemburg, la cúpula del BEI ha donat llum verda al nou finançament que busca donar suport a “inversions de gran impacte arreu d’Europa i del món”. Els diners aniran a parar a impulsar la transició energètica i el transport sostenible, però també a millorar la sanitat, l’educació, l’habitatge social i el desenvolupament urbà, segons ha informat el BEI.

Del total del finançament, 3.800 milions d’euros aniran al sector privat, a la innovació corporativa i a pimes, mentre es destinaran 2.400 milions a energies renovables i xarxes energètiques. D’altra banda, es destinaran 2.000 milions d’euros a educació, salut, habitatge social i desenvolupament urbà i 796 milions a transport sostenible, entre d’altres.