Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

‘Lletres al Parlament’ obre els actes institucionals de la diada de Sant Jordi

ACN Barcelona.-El Parlament ha obert aquest divendres els actes institucionals de celebració de la diada de Sant Jordi amb la tradicional lectura de ‘Lletres al Parlament’ que organitza conjuntament amb […]

Avatar
Agències 12/04/2019

ACN Barcelona.-El Parlament ha obert aquest divendres els actes institucionals de celebració de la diada de Sant Jordi amb la tradicional lectura de ‘Lletres al Parlament’ que organitza conjuntament amb la Institució de les Lletres Catalanes. El president, Roger Torrent, i la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, han obert la lectura, que enguany commemora aniversaris relatius a Caterina Albert, Maria Antònia Salvà, Joan Brossa, Teresa Pàmies, Dolors Monserdà, Simona Gay i els components de la Colla de Sabadell Francesc Trabal, Joan Oliver i Joan Prat.

El president del Parlament ha explicat que aquesta lectura “posa en relleu la riquesa cultural i literària del país i la voluntat de difondre-la”, i ha destacat “els valors de la bellesa i el compromís cívic” de la diada de Sant Jordi. En aquest sentit, ha remarcat que enguany la diada ha de ser “un compromís cívic en defensa dels drets i les llibertats fonamentals i de la llibertat d’expressió”, en un moment, ha advertit, en què “estan en perill”. La consellera ha manifestat la necessitat, “més que mai, d’elevar la paraula davant la prohibició a què està sotmesa”.Les paraules de Caterina Albert han estat les primeres que s’han escoltat en la veu de Torrent i Vilallonga. Després s’hi han sumat, entre d’altres, amb textos de la resta d’autors, el director de la Institució de les Lletres Catalanes, Oriol Ponsatí-Murla; el secretari primer, Eusebi Campdepadrós; diversos comissaris dels anys que es commemoren aquest 2019; diversos diputats, com Blanca Navarro, David Beltran (Cs), M. Assumpció Laïlla, Francesc Ten (JxCat), Gerard Gómez del Moral, Jenn Díaz (ERC) o Beatriz Silva i Rafael Bruguera (PSC-Units), i membres de la societat civil. El vicepresident, Josep Costa ha tancat la lectura, que s’ha fet al pati de la biblioteca del Parlament. L’acte l’ha conduit la periodista Xantal LLavina i ha comptat amb les intervencions musicals del Quintet musical del Conservatori del Liceu.