Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

Lleida surt al carrer per reivindicar el 8-M i reclamar la igualtat efectiva entre dones i homes

ACN Lleida – Unes 700 persones s’han manifestat aquest vespre a Lleida en la marxa amb motiu del Dia Internacional de les Dones convocada pel col·lectiu feminista Marea Lila. La […]

Agències 08/03/2022

ACN Lleida – Unes 700 persones s’han manifestat aquest vespre a Lleida en la marxa amb motiu del Dia Internacional de les Dones convocada pel col·lectiu feminista Marea Lila. La mobilització ha estat encapçalada per dues pancartes amb les lemes ‘Contra les precarietats, les fronteres i les violències’ i ‘Juntes, diverses i rebels’ però també s’han pogut veure molts cartells entre les assistents i sentir diferents consignes en defensa dels drets de les dones i reclamant la igualtat efectiva i real entre dones i homes. La manifestació ha sortit de la plaça Ricard Viñes i, després de recórrer diversos carrers del centre de la ciutat, ha acabat a la plaça Sant Joan, on s’ha llegit el manifest i han tingut lloc els parlaments i una actuació musical.

La capital del Segrià s’ha tornat a tenyir de lila per reivindicar el 8-M. Desenes de persones han sortit al carrer en la manifestació convocada aquest vespre per la Marea Lila, moltes de les quals amb pancartes i cartells per denunciar els greuges que pateix el col·lectiu femení i exigir així una igualtat “real i efectiva” entre dones i homes en tots els àmbits de la societat. Durant el recorregut s’han proferit diferents consignes com ara “no és no”, “si ens toquen a una ens toquen a totes”, “els carrers seran feministes” o “sense les dones no hi ha revolució”.      

“Encara cada camí per recórrer perquè queden desigualtats en l’àmbit laboral o en l’educació, no ens sentim representades en llocs de responsabilitat i de decisió i les dones seguim invisibilitzades en mots àmbits”, ha afirmat Maria Alloza, de la Marea Lila de Lleida. Tenim una igualtat legal però no a nivell quotidià”, ha assenyalat Yolanda Bardina, també representant de la Marea Lila. “A casa ens acabem ocupant de les tasques domèstiques, no hi ha una conciliació real i els sostres de vidre i la bretxa salarial són molt evidents”, ha remarcat. “també reivindiquem la llibertat de poder sortir al carrer amb tots els drets i segures”, ha afegit Bardina.   

La manifestació s’ha desenvolupat sense incidents i en un to festiu però també reivindicatiu. La marxa ha arrencat cap a les 18.15 hores de la plaça Ricard Viñes i ha recorregut diferents carrers del centre de Lleida fins arribar a la plaça Sant Joan on membres de l’assemblea Som Lila han estat les encarregades de llegir el manifest. L’acte ha estat amenitzat per l’actuació de Júlia Cruz Sesé i també ha comptat amb les intervencions representants d’entitats i organitzacions.

La de la Marea Lila no ha estat, però, l’única mobilització que s’ha fet aquest vespre a Lleida. Des de la Coordinadora 8M també han convocat una altra manifestació, que ha sortit a les 19 hores de la plaça Víctor Siurana. Durant la jornada, la capital del Segrià ha acollit diferents actes amb motiu de Dia Internacional de les Dones organitzades per entitats i organitzacions.