Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1101
La República

L’IPC anual cau un 0,8% anual a Barcelona al novembre

ACN Barcelona.-L’Índex de Preus al Consum (IPC) a la demarcació de Barcelona ha caigut un 0,8% al novembre en comparació amb el mateix mes de l’any passat, segons les dades […]

Avatar
Agències 11/12/2020

ACN Barcelona.-L’Índex de Preus al Consum (IPC) a la demarcació de Barcelona ha caigut un 0,8% al novembre en comparació amb el mateix mes de l’any passat, segons les dades publicades per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Aquest descens s’explica especialment per la caiguda de preus interanual en els grups de transport (-5,4%), comunicacions (-4,3%) i ensenyament (-4%). El grup d’habitatge, aigua, electricitat, gas i altres combustibles ha registrat un descens de l’1,8%. Per la seva banda, el grup d’aliments i begudes no alcohòliques (+1,2%), el vestit i calçat (+1,2%) i altres béns i serveis (+1,1%) han registrat els increments més significatius.

El descens interanual de l’IPC al novembre a Barcelona és un dels més elevats de la sèrie històrica de l’INE, només precedit per la caiguda registrada en el mes d’octubre d’aquest any, d’un -0,9%. En comparació amb el mes d’octubre, l’índex ha augmentat un 0,2% al novembre. En termes acumulats, l’IPC ha registrat una caiguda de l’1% en 2020.