Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

L’IPC a la demarcació de Barcelona es manté en el 2,3% al juny

ACN Barcelona.-L’IPC a la demarcació de Barcelona es va mantenir en el 2,3% al juny, la mateixa variació anual que el mes passat, segons ha informat aquest dimecres l’Institut Nacional […]

Avatar
Agències 14/07/2021

ACN Barcelona.-L’IPC a la demarcació de Barcelona es va mantenir en el 2,3% al juny, la mateixa variació anual que el mes passat, segons ha informat aquest dimecres l’Institut Nacional d’Estadística. Es tracta de l’única demarcació catalana que s’ha situat per sota la mitjana de Catalunya, que al juny va registrar una variació anual del 2,6%, també la mateixa que al maig. La variació mensual a Barcelona va ser de mig punt. Els grups on han pujat més els preus han estat en el dels transports, amb un 9,2% (set dècimes menys que al maig); en el de l’habitatge, l’aigua, l’electricitat, el gas i altres combustibles, en un 7,9% (quatre dècimes més); i en el d’aliments i begudes no alcohòliques van augmentar un 1,3% (sis dècimes més).

Per contra, van baixar en els comunicacions i l’ensenyament, amb descensos del 4,5 i el 4%, respectivament, i en restaurants i hotels en un 1,3%. En el cas de les comunicacions els preus pugen una dècima respecte al maig, en l’ensenyament es mantenen i en els restaurants i hotels pugen dues dècimes.Pel que fa respecte l’IPC a tot l’Estat, la taxa de variació anual a les comarques de Barcelona és quatre dècimes inferior, ja que els preus a Espanya es van encarir un 2,7% i també repeteix la mateixa variació anual que al maig.