Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

L’In-Edit 2021 estrenarà documentals sobre el Cant de la Sibil·la i el nou flamenc amb D.O sevillana

ACN Barcelona.-L’In-Edit ha presentat aquest divendres un avançament de la propera edició, que se celebrarà del 29 d’octubre al 7 de novembre a Barcelona. El festival de documental musical estrenarà […]

Avatar
Agències 16/07/2021

ACN Barcelona.-L’In-Edit ha presentat aquest divendres un avançament de la propera edició, que se celebrarà del 29 d’octubre al 7 de novembre a Barcelona. El festival de documental musical estrenarà un film dedicat al cant de la Sibil·la, coproduït pel Departament de Cultura amb la participació del Cor Francesc Valls. També es fixarà en el fenomen del rap nascut al voltant de la plataforma SoundCloud; en el músic novaiorquès Moby; en les pioneres de les bandes femenines, Fanny; i en l’heterogeni catàleg de músiques flamenques que es despleguen avui a Sevilla (‘Nueve Sevillas’), entre altres. L’In-Edit serà 100% presencial després de la seva edició en línia del 2020 degut a la crisi sanitària. Els cinemes Aribau seran, novament, la seva seu.

Amb tot, el festival manté la finestra virtual (In-Edit TV) que ja havia obert abans de la pandèmia. Entre els títols desvetllats avui pel festival hi ha també un documental dedicat a la cantant, performer i poeta Lydia Lunch, a la icona punk i feminista Poly Styrene, i a la banda de noise-rock Idles. El Cant de la Sibil·la, al festival Una de les estrenes més destacades en clau local serà la del documental ‘El Cant de la Sibil·la a la Catedral de Barcelona’, rodat durant la darrera representació del drama sacre el Nadal de 2020, amb el Cor Francesc Valls i la soprano Mariona Llobera com a Sibil·la. La cinta l’ha dirigit Marc Castañé i és una coproducció del Departament de Cultura amb el mateix cor, l’Institut Ramon Llull i Äkerblom Studio.El Cant de la Sibil·la és un drama sacre que es va deixar de representar a la Seu barcelonina l’any 1575. A la catedral de Barcelona hi va haver una gran tradició de fer el Cant de la Sibil·la la Nit de Nadal i es va representar, almenys en una segona època documentada, del 1481 fins el 1575.La Sibil·la és un personatge femení vestit a l’antiga amb riques vestidures i que amb una espasa a la ma, anuncia l’Apocalipsi. El Cor de Cambra Francesc Valls el va recuperar l’any 2009 i des d’aleshores el representa de manera ininterrompuda a la Catedral de Barcelona.