Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

L’IEC impulsa un projecte perquè els ingressats per coronavirus puguin estar acompanyades telemàticament

ACN Barcelona.-La Societat Catalana de Tecnologia, filial de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), ha posat en marxa un projecte solidari per tal que les persones ingressades per coronavirus puguin estar acompanyades […]

Avatar
Agències 03/04/2020

ACN Barcelona.-La Societat Catalana de Tecnologia, filial de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), ha posat en marxa un projecte solidari per tal que les persones ingressades per coronavirus puguin estar acompanyades telemàticament de familiars i i amics. La iniciativa, batejada com a TelecomuniCAT, pretén que cap persona quedi “aïllada de l’entorn” i en una primera fase es farà en hospitals de referència com el Clínic, el de Bellvitge, el Parc Taulí o Sant Joan de Déu. L’IEC, a través d’un comunicat difós aquest divendres, ha fet una crida a particulars i a empreses a donar tauletes en bon estat, tant si són noves com de segona mà, i a fer donatius econòmics per a poder-ne comprar a través d’una campanya de micromecenatge.

Els dispositius que s’obtinguin durant aquesta iniciativa solidària s’enviaran a pacients ingressats i aïllats per la Covid-19 en centres hospitalaris com l’Hospital Clínic, l’Hospital de Bellvitge, el Parc Taulí de Sabadell, l’Hospital Germans Trias i Pujol o l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell. En una segona fase, no es descarta arribar a més equipaments sanitaris. Les donacions de dispositius es poden fer a través de l’enllaç https://telecomunicat.cat/form .La iniciativa compta amb el suport desinteressat d’empreses com FibraCAT, Addit.ion Healthcare, BETA, Volarás Volarás i Bertaportasantacana.com, així com de l’Institut Català de la Salut (ICS), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i l’IEC.