Dilluns, 18 de gener de 2021 - Edició 907
La República

L’ICTA-UAB impulsa un estudi per determinar els beneficis dels espais verds domèstics durant el confinament

ACN Barcelona.-L’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha impulsat un estudi per analitzar els possibles beneficis del verds domèstics durant el confinament. Els […]

Avatar
Agències 23/04/2020

ACN Barcelona.-L’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha impulsat un estudi per analitzar els possibles beneficis del verds domèstics durant el confinament. Els investigadors consideren que l’estudi servirà per entendre millor el papers dels espais verds residencials com vegetació interior, en balcons, terrasses, cobertes verdes, jardins particulars i horts, entre d’altres. També es buscaran les conseqüències socials a nivell de benestar i salut física i mental derivades de la desigualtat d’accés a aquests espais o elements verds. Per dur a terme aquest estudi, els investigadors han llançat un qüestionari en línia i sol·liciten als ciutadans la seva col·laboració voluntària i anònima.

Els resultats de l’enquesta, liderada pels investigadors Francesc Baró i Isabelle Anguelovski, permetran avaluar si hi ha un major ús i cura dels espais verds a casa durant el confinament, i si aquest accés i cura repercuteix positivament sobre la salut mental i física dels residents i permet suportar millor el confinament domiciliari. També es podrà establir com la relació entre verd residencial i salut depèn de variables sociodemocgràfiques com l’edat, l’origen, els ingressos o el nivell educatiu. A més, determinaran si l’accés a aquests espais verds domèstics té una distribució desigual en la població espanyola segons aquestes mateixes variables.L’estudi s’emmarca dins el projecte europeu GREENLULUS subvencionat pel Consell Europeu de Recerca i desenvolupat pel Barcelona Lab for Urban Environmental Justice and Sustainability (BCNUEJ) de l’ICTA_UAB, que aborda el tema dels espais verds i les desigualtats socials en ciutats de diferents països.

Relacionats