Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

L’Hospital Universitari de Vic ja pot fer els tests de coronavirus

ACN Vic.-El Laboratori del Consorci Hospitalari de Vic (CHV) ja disposa de la tecnologia i la infraestructura per poder realitzar les proves de detecció del coronavirus. Així, expliquen en un […]

Avatar
Agències 01/07/2020

ACN Vic.-El Laboratori del Consorci Hospitalari de Vic (CHV) ja disposa de la tecnologia i la infraestructura per poder realitzar les proves de detecció del coronavirus. Així, expliquen en un comunicat, ja poden practicar els tests PCR i les serologies, un fet que evita haver d’enviar les mostres dels pacients a analitzar a hospitals de tercer nivell i, per tant, obtenir els resultats més ràpid. En el moment més àlgid de la pandèmia, el fet de dependre d’altres laboratiris feia que fossin necessàries, com a mínim, 12 hores per obtenir els resultats. Ara, en poder-les realitzar al mateix centre, només caldran entre 4 i 6 hores per detectar la presència del virus.

Segons el CHV, la capacitat d’anàlisi permetrà assumir la demanda per aquest tipus de proves de tot Osona i, fins i tot, de comarques veïnes.En paral·lel, el centre ara també té la capacitat de realitzar els tests serològics que, a partir d’una mostra de sang, permeten detectar els anticossos produïts pel propi organisme i, per tant, saber si una persona ha passat o no la covid-19.