Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

L’Hermitage replica que el projecte amb el Liceu és “perfectament possible” si l’Ajuntament “ho facilita”

ACN Barcelona.-Els promotors de l’Hermitage Barcelona han replicat aquest dilluns la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme de Barcelona, Janet Sanz, que els va acusar la setmana passada d’haver renunciat al projecte conjunt […]

Avatar
Agències 26/07/2021

ACN Barcelona.-Els promotors de l’Hermitage Barcelona han replicat aquest dilluns la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme de Barcelona, Janet Sanz, que els va acusar la setmana passada d’haver renunciat al projecte conjunt amb el Liceu. En un comunicat, l’entitat assegura que és l’Ajuntament qui no està posant facilitats en no “oferir una major flexibilitat en els espais disponibles”. Subratllen el seu “entusiasme” per la possible entesa amb el teatre i remarquen que és “perfectament possible”. D’altra banda, l’Hermitage sosté que el dret a veto per rebutjar el projecte “que s’atorga l’Ajuntament” no té empara en l’ordenament jurídic i no descarten la via judicial. “Mantenim l’esperança de trobar una solució (…) Tot i que el temps és limitat”, avisen.

El comunicat de l’Hermitage no desmenteix les declaracions de Sanz, que els acusava d’haver fet una petició al Port (acceptada) per no haver de presentar-li un protocol de col·laboració amb el Liceu. Una decisió que, segons la tinenta d’alcaldia, denotava que “potser no hi havia tants treballs fets” i que l’aliança amb el Liceu era només “un últim recurs per aconseguir l’acceptació de l’Ajuntament”. Sanz també va explicar que l”Ajuntament presentarà un recurs contra la decisió del port del mes de maig d’aprovar la concessió de l’Hermitage però condicionada a l’aval municipal. Tot i així, es mostrava optimista per la “sintonia” que té amb el nou president de l’ens, Damià Calvet.Sense entrar a rebatre aquest extrem, el nou comunicat de l’Hermitatge defensa que el museu “ha acollit amb entusiasme la possibilitat de treballar un projecte conjunt amb el Liceu”. Els promotors no només es mostren comprensius amb les necessitats d’espai “raonables” del teatre de la Rambla, sinó que expressen el desig que aquest programa sigui “viable” i “integri ambdues entitats”. “És perfectament possible”, remarquen, si l’Ajuntament ho facilita oferint una major flexibilitat en els espais disponibles”, reclamen. I insisteixen. “És un objectiu raonable que sols es pot abordar amb la complicitat del Port, i de l’Ajuntament que des de primer moment no hi ha donat suport i fins i tot hi ha votat en contra al Consell d’Administració del Port on hi havia aquest punt”, retreuen al consistori. L’equipament confirma que ha treballat conjuntament amb els equips “directius i tècnics” del Liceu per explorar l’encaix dels dos projectes.L’Hermitage assegura que no vol portar aquest conflicte a la via judicial però al mateix temps considera que “s’han vulnerat un seguit de drets” i per això avisa que “davant la manca de resposta institucional no queda altre remei que recórrer-hi”. “El temps és limitat”, avisa amb “l’esperança” de trobar abans “una solució justa que permeti endegar el projecte”.