Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

L’FMI reclama als governs europeus més ajudes a famílies i empreses per “accelerar” la recuperació

ACN Brussel·les.-El Fons Monetari Internacional (FMI) reclama als governs europeus més ajudes per “accelerar” la recuperació. En un informe sobre la situació econòmica a Europa, l’organisme liderat per Kristalina Georgieva […]

Agències 14/04/2021

ACN Brussel·les.-El Fons Monetari Internacional (FMI) reclama als governs europeus més ajudes per “accelerar” la recuperació. En un informe sobre la situació econòmica a Europa, l’organisme liderat per Kristalina Georgieva apunta que calen mesures fiscals que estimulin la inversió i la creació de llocs de treball, però que alhora també és important accelerar la vacunació per garantir la recuperació. “Com més ràpida sigui la recuperació menys cicatrius hi haurà en la població i les empreses”, diu l’FMI, que remarca que la política fiscal ha de tenir un “paper cada cop més important” quan la monetària resulta “menys efectiva”.

Segons l’FMI, “el major risc” per a l’economia europea són els retards en la vacunació i les mutacions del virus, mentre que el que més l’afavoriria seria una “acceleració de la producció i distribució” de vacunes. Pel que fa al mercat laboral, l’FMI defensa que cal promoure la cerca d’ocupació, reforçar la formació i atorgar ajudes a la contractació. A més, l’organisme també remarca que cal avançar cap a un “nou contracte social” i donar ajudes a les llars que les necessiten.